Last news in Fakti

5 Януари, 2020 15:06 4 805 11

3 причини за рушенето на ставите ни

  • стави-
  • болки-
  • заболявания-
  • причини-
  • ревматизъм-
  • инфекция

Aко ставите ви болят, това може да се дължи на една от разновидностите на възпаление на тъканите

3 причини за рушенето на ставите ни - 1
Снимка: Shutterstock

Ставите свързват костите в тялото. Това осигурява движение на тялото, гъвкавост и дава опора. Всяко нещо в човека с времето старее. Опорно-двигателната система също не прави изключение.

Много малко известен е фактът, че костната система на човек се развива средно до неговата 25-годишна възраст. Веднага след преминаването на тази граница започва да се губи ставен хрущял – амортисьорът, който поема натоварванията.

В същото време обаче, ако ставите ви болят, това може да се дължи на една от разновидностите на възпаление на тъканите и основните причини за това възпаление могат да бъдат само три.

Нека да ги разгледаме по-обстойно. Може би това ще ви помогне да не се самолекувате, а да отидете на специалист, който ще постави правилната диагноза и ще предложи адекватна помощ, пише zdrave.to. Ето кои са причините за ставни заболявания:

Нараняване

Това може да включва наранявания, причинени от сериозен механичен стрес, синини, дислокации, навяхвания и микро травми, причинени от постоянното леко влияние на външни фактори. Например, неудобното положение на ръката на работната маса може да доведе до микро наранявания.

Ставите се възпаляват, може да се появи бурсит и да се проведе лечение с противовъзпалителни лекарства и да се елиминират последствията и причините за травматичните ефекти.

Ревматизъм

Ревматичните процеси възникват поради факта, че имунитетът на човека включва процес, който унищожава собствените им тъкани. Най-много от това страда съединителната тъкан, която се намира най-много в ставите. В този случай трябва да се свържете с имунолог.

Инфекция

Артрит, друго възпаление на ставите, може да възникне в резултат на нараняване или в резултат на хронична инфекция. В този случай ще трябва да се лекува инфекцията. Погрижете се за себе си и не разчитайте на самолечението.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    36 2 Отговор
    То па като ми помогнат специалистите, особено в моя град. И да са били специалисти, били са преди 20 г. Сега повечето касиери.
  • 2 Телефончету

    13 0 Отговор
    Всичките тези неща, измъчват човек а артрита е доста опасен и той..! (Не съм доктор, но съм запознат теоретично малко и практически повече.!)
  • 3 Иван

    26 0 Отговор
    99% от реакцията им е: 1. преглед, таксичка. Набухване с лекарства които трябва или не трябва да вземаш. Няколко прегледа. Следствие и кракът ми продължава да ме боли, мо имам проблем и с напр. стомаха от безкрайния ред ненужни лекарства. 2. Постъпваш в болница. Фиктивен преглед за 1 мин в началото на деня, резултат безкраен ред от ненужни и нужни лекарства/и манипулации/. Резултат след 5 дни - и кракът те боли, и ти разбиват стомаха. А често съм и опитно зайче - вземай тези, ще помогнат. Ама не помогнаха, Я сда видим с тезиии ... 10 пъти. Не съм за парите за лекарствата, а съм за нужния медикамент в необходимото време. По възможност с профилактика. А така сме зайчета пробни.
  • 4 Радо

    21 0 Отговор
    Трябва да се доставя колаген на организъма - аз много пача ям сега, зимъска, оня ден комшийката ме покани на пача от свински опашки, омаах два кастрона и с много чесън.
  • 5 Иван

    13 1 Отговор
    Вярно, магически хапове няма, но повечето повече вредят на друго, отполкото помагат за болното място. Давам пример: фелоран, преди 10 г, не ми излекуваха болното място, но вече съм с гастрит/язва от тях.А иначе човешкият огранизъм добре, че е устойчив - само малко му трябва понякога, и той си върши работата. Дори идеята на хомеопатията е приложима.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дивака

    8 1 Отговор
    а от другите хапчета които се пият нима няма разрушавате на костите
  • 9 дивака

    6 1 Отговор
    а от другите хапчета които се пият нима няма разрушавате на костите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ognyanova

    1 0 Отговор
    То направо ще ме излекува джипито....