Last news in Fakti

17 Януари, 2020 19:22 15 736 5

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

  • бръчки-
  • лице-
  • кожа-
  • метод-
  • съвет-
  • красота-
  • женска красота-
  • лъжици

Tази процедура вече е популярна в цял свят. Трябват ви само 2 лъжици, чаша вода и след 14 дни от бръчките по лицето няма и следа 

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Младостта и красотата на кожата ни зависят от интензивността на кръвообръщението ни. Масажът на лицето е способен да го подобри, да премахне излишната течност и значително да изглади бръчките, както и да подобри цвета на лицето ни.

Всичко това може да стане благодарение на няколко лъжици.

Тази техника е много популярна в Япония, Корея и Китай. Днес европейските държави също започнаха да я практикуват. Например този метод е предпочитан от немския козметик Рене Кох.

Вижте една от най-ефективните техники, предназначена за всички проблемни области.

Тънкостите на процедурата:

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock

Трябва да имате следните неща:

Чаени лъжици. В Азия например използват керамични или такива от порцелан, които са много по-полезни за масаж. Ако не притежавате обаче такива, то може да ги замените с обикновени лъжици. Най-важното нещо е да няма остри ръбове.

Естествено етерично масло, които не предизвиква алергична реакция или запушване на порите. Подходящо е кокосово, бадемово, гроздово, кайсиево масло или жожоба. Разбира се, може да го замените и с крем.

Студена и топла вода. Ако последователно натопите лъжицата в студена и после гореща вода ще получите прекрасен контрастен масаж.

Важно е да имате предвид няколко правила по време на масажа:

Първо, лъжиците, които използвате за процедурата, трябва да се съхраняват отделно и да се използват само за козметични цели.

Второто важно нещо – не трябва да почиствате лицето си с ексфолианти непосредствено преди масата. Третото е да нанесете достатъчно количество крем или масла, за да се плъзгат лъжиците удобно и лесно.

По време на масажа е много важно да контролирате налягането на лъжицата, за да не нараните кожата си. Препоръчително е процедурата да се прави сутрин или вечер. Не забравяйте, че не бива да откъсвате лъжицата от лицето си – движенията ви трябва да са умерено интензивни, но в същото време плавни и непрекъснати.

Елиминирайте торбичките под очите

Прикрепете студените лъжици от изпъкналата им страна към зоната, под очите ви и ги плъзнете надясно и наляво, после нагоре и надолу. Ако кремът ви е специално за тази област, то движенията ви могат да са по-интензивни. Процедурата трябва да продължи около минута- две.

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Отървете се от подутите клепачи

Затворете очи и много внимателно поставете студените лъжици върху клепачите си. Оставете ги да се затоплят, след това ги потопете в студената вода и отново ги сложете на клепачите си. Повторете това 5-7 пъти.

Заличете бръчките между веждите

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Поставете охладена лъжица между веждите си и плъзнете нагоре-надолу докато прилагате лек натиск върху лъжицата. Направете същото движение около 10 пъти редувайки топли със студени лъжици.

Премахнете бръчките от носа. Краищата на двете лъжици трябва да натиснат кожата в основата на веждите и да ги преместите към слепоочията, леко повдигайки ги. Повторете това 12 пъти.

Премахнете бръчките по челото

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Поставете предварително загряти лъжици в центъра на челото и бавно ги плъзнете към слепоочията си с кръгово движение. Вместо да правите кръгови движения може леко просто да опънете кожата с лъжиците. След това се върнете в изходна позиция. Лъжиците трябва да се загреят отново с горещата вода. Продължителността на процедурата е около 2 до 3 минути.

Намалете назолабиалните гънки

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Отворете устата си. Поставете нагряти лъжици до ноздрите си и с няколко кръгови движения ги плъзнете към ъгълчетата на устата си. Повторете това упражнение 5-7 пъти.

Сбогувайте се с двойната брадичка

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Можете да направите дори това с лъжиците. Предварително ги потопете в гореща вода. След това поставете лъжиците в основата на двойната брадичка и ги плъзнете към предсърдията, като леко опъвате кожата. Повторете това 10 пъти.

Намалете бузите си

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Много дами намират пухкавите бузки за недостатък. Ако сте от тях и искате да имате по-овално лице и аристократична изтънченост, то може да използвате отново лъжиците.

Прикрепете ги нагорещени с изпъкналата част към ъглите на устата, като ги държите изправени. Плъзнете ги към ушната мида с кръгово или вълнообразно движение през областта на бузите.

Накиснете отново лъжиците в гореща вода, поставете ги в първоначалната им позиция. След това отворете устата си, сякаш искате да извадите звука „е“ и повторете движението. Трябва да направите тази техника 5-7 пъти.

Отпускане на мускулите на врата

Как да разкараме бръчките за 2 седмици (СНИМКИ)

Прикрепете ръба на нагрята лъжица към зоната под ухото. Контролирайте степента на натиск плъзнете лъжицата по страничната линия на шията до ключицата. Повторете 10 пъти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да питам де

    3 0 Отговор
    Вие вЕрвате ли си или да?