Всеки, който е използвал микровълнова фурна, знае, че стоплената в нея храна се нагрява неравномерно, тъй като вълните се насочват само към краищата на храната, която сме сложили в нея.
Но какво да направим, за да стоплим храната в микровълновата равномерно?
Оказа се, че има няколко трика, с помощта на които това има как да се случи.
Трик номер 1
Вземете кръгла чиния и наредете храната по краищата ѝ. Цаката е в средата ѝ да няма храна. Това гарантира, че продуктът ще се стопли равномерно.
Трик номер 2
Извадете поставката или стъклената чинията от микровълновата и направо да сложите чинията (купата) с храната в нея. Така контейнерът няма да се върти, поради което храната ще се загрее няколко пъти по-бързо.
Трик номер 3
За да затоплите супата е по-добре да поставите чаша вода в средата на купата, така че храната да се нагрява не само от краищата.
Важно е да се вземе предвид и материята на чинията или купата, в която поставяме храната. Например, ако затопляте хлебни изделия е добре да ги сложите върху картонена чиния.
Микровълновите вълни също действат неравномерно върху течностите, затова при нагряване те трябва да се разбъркват, за да се предотврати кипене. Знайте, че купата, в която е течността, трябва да е пълна максимум на две трети.
От съществено значение е да загрявате самата храна, а не съдовете, използвайте керамика и порцелан, както и материали, които могат да издържат на високи температури. В микровълнова фурна не могат да се слагат метални, кристални и стъклени съдове, както и запечатани продукти, от които влагата и нагрятият въздух не могат да излязат.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Енцо
16:29 06.03.2020
2 мислете хора!
това съоръжение променя клетките на структурно ниво
храната и водата минала през микровълнова става ТОКСИЧНА!!!
за да спестите 5 минути време ползвайки микровълновата обричате здравето си на вечна болест !!!
мислете хора!
Коментиран от #3, #4, #18, #23, #24, #26
16:36 06.03.2020
3 Behemoth
До коментар #2 от "мислете хора!":
На баба ти фърчилото е токсично!Коментиран от #7
16:50 06.03.2020
4 Гост
До коментар #2 от "мислете хора!":
моля да споделиш как някой топлещ вода пести време, при наличието на кани за нагряване.Микровълновата се ползва само за пуканки.
Коментиран от #9, #10, #12, #13
16:50 06.03.2020
5 qwerty
16:52 06.03.2020
6 Веско
Коментиран от #21
17:15 06.03.2020
7 Гъдулан Нашмъркаев
До коментар #3 от "Behemoth":
Не използвайте микровълнова абсолютно никога.Излъчва радиация. Това е сериозно. Намерете гайгеров брояч и се уверете сами. Ядете високорадиационна храна, много силно тосична. Уверете се сами с гайгеров брояч.
Коментиран от #8
17:28 06.03.2020
8 Behemoth
До коментар #7 от "Гъдулан Нашмъркаев":
Излъчват на дядо ти непраните гащи!17:46 06.03.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 И аз съжалявам
17:52 06.03.2020
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Гост
19:00 06.03.2020
15 Йозеф
Коментиран от #16
19:51 06.03.2020
16 Po-znaesht
До коментар #15 от "Йозеф":
Правилно обобщи колега!!За радиацията;токсичността и другите глупости на "всезнаещите "глупаци;според които печката излъчва "радиация",сигурно повече и от атомен реактор-ЧЕРНОБИЛ!!ХА ХА ХА!Аз мисля,че микровълновата печка е хибрид вежду атомен реактор и гьол;пълен с токсични гадости,като цианкалий,vx-газове,нервнопаралитични ,като иприт,..а ако печката е китайско производство;сигурно има в камерата скрит и по някой надървен коронавирус!Коментиран от #17
20:53 06.03.2020
17 Jeep
До коментар #16 от "Po-znaesht":
Що cе чудите. Товa е cредното ниво, кой недочул, кой недорaзбрaл, но вcеки пише cложни думи дето не рaзбирa. Иcкaм дa видя нa живо втория cъвет нa aвторкaтa...покъртителнa глупоcт. Рaдиaция имa, но тя е електромaгнитнa и нямa общо c чернобилcкaтa. Имa я нa вcякъде, cтрaрите кинеcкопи, клетките нa мобилните оперaтори и т.н...дори и укв рaдиоcтaнциятa ми подлудявa гaйгерa, но товa нищо не знaчи. То зa товa някои нещa не cе продaвaт cвободно, щото кaто попaднaт в ръцете нa поредния Нaшмъркaев и пaникaтa е гaрaнтирaнa.06:50 07.03.2020
18 Алфа Ромео
До коментар #2 от "мислете хора!":
Вярваш прекалено много на интернет, всяка топлинна обработка си взема своето от хранителните вещества но така пък храната е по-безопасна откъм вируси и бактелии. Ами за това че пържолите на скара и особенно на дървени въглища също са канцерогенни кво ша кажеш. всяко прегаряне или опушване на храната е канцерогенно.12:05 07.03.2020
19 незнайко
15:02 07.03.2020
20 въпросче
Коментиран от #22
15:04 07.03.2020
21 Враца Баце
До коментар #6 от "Веско":
Така го е преписала от Блиц, едно към едно. Даже не се е замислила, каква глупост преписва.15:25 07.03.2020
22 Алфа Ромео
До коментар #20 от "въпросче":
Смятай за кво става въпрос и колко верни работи са пишат в интернет, според мен около 20%, другото е леш, само се подвеждат хората.19:06 07.03.2020
23 Мислещ
До коментар #2 от "мислете хора!":
Силно заблуден си приятелю.19:47 07.03.2020
24 яйце
До коментар #2 от "мислете хора!":
мислителю, всяка термична обработка променя структурата на клетките, заради това, което се служва с белтъчините.20:53 07.03.2020
25 СЪРДИТ
22:06 07.03.2020
26 Аман от разбирачи в Бг
До коментар #2 от "мислете хора!":
Аз ям всеки божи ден от както се помня храна от микровълнова Goldstar и съм толкова токсичен и увреден че като си направих пълно иследване на скоро се оказа че нямам никакви заболявания ако не броим грипа който даже вече спря да ме лови от както станах активен :)12:22 09.03.2020