10 Март, 2020 15:18 14 272 9

Знаци на лицето издават рак на белия дроб

  • рак-
  • лице-
  • признаци-
  • изменения-
  • рак на белия дроб

Има редица симптоми, които разкриват развитието на тумор в тялото

Знаци на лицето издават рак на белия дроб - 1
Снимки: shutterstock

Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за разрешаване на съвременния свят.

Според изчисления в тялото ни има около 100 трилиона клетки. Всичко, свързано с формирането на тези клетки – какви функции ще изпълняват, как ще работят, как ще се променят и дори как да умират - е записано в генетичния ни код.

Ракът в своята същност представлява мутация на клетките. Понякога, клетките мутират (променят се) и започват да нарастват и да се делят по-бързо от нормалните клетки. Вместо да умрат, тези увредени клетки се "слепват" (скупчват) една с друга и оформят тумор. Тези нови образувания от клетки се разделят на доброкачествени и злокачествени, като само вторият тип се определя като рак.

Никой не може да предскаже в коя част на тялото ни може да започне да се развива ракът, но ако бъдат забелязани специфични симптоми навреме, това дава по-голям шанс за откриването на болестта в ранния ѝ стадии и започването на лечение.

Ракът на първия или апикалния сегмент на белия дроб със синдром на Панкост има специфични признаци, сред които са силна болка в рамото, която често преминава към цялата ръка, както и промени, които настъпват с лицето.

Симптомите на гореспоменатия вид рак са увиснали клепачи, твърде малка зеница на очите и липса на изпотяване от едната страна на лицето.
Всички тези признаци са причинени от факта, че туморът притиска нерва, който минава през шията.

Наскоро лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева заяви, че някои промени в лицето могат да показват развитието и на мозъчни тумори.

Малишева казва, че когато пациент има мозъчен тумор, при него може да се появят визуални промени, забележими в назолабиалните гънки, а появата на рак се показва още от затруднено говорене и промяна в походката.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    19 4 Отговор
    сипах си бира след работа подготвих цигара и ся това?

    Коментиран от #2, #3, #6

  • 2 А пръдна ли

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ддд":

    Така да отпуснеш😂😂😂
  • 3 мани мани

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "ддд":

    надраве! еби ги тия, нищо не разбират :)
  • 4 селянин 1

    5 2 Отговор
    58-годишната,елена малишева вече четвърт век,,вилнее,,в ОРТ,направи своя син,продуцент на нейното предаване,,Жить здорово,,има клиники за отслабване,във всички големи градове в руссия,заради нарушения-всяка беше глобена по 100000 рубли..в ефир често прави издънки и е усмивана-медът бил опасен и вреден,по време на интимност излизали големи емисии на газ,обрезва кукли във ефир..и.т.н.абе смотана пенсионерка.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ако е с билка може

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ддд":

    Иначе не
  • 7 Чичо ви Гошо

    4 0 Отговор
    Миленче, искам да ми пръднеш на куро
  • 8 ИДИОТЩИНИ

    1 0 Отговор
    НАПИШЕТЕ ЯСНО:
    НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТЕСТОВЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА РАК
    НЯМА ЯСНОТА ОТНОСНО БРОЯ И ВИДОВЕТЕ РАК
    МЕДИЦИНАТА НЯМА РЕАЛНИ ЛЕКАРСТВА СРЕЩУ РАК
  • 9 ИДИОТЩТИНИ 1

    1 0 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ЖЕНА ПУБЛИКУВАЩА СТАТИИ ПО ИНТИМНИ СЕКСУАЛНИ ВЪПРОСИ ПИШЕ ПО СЕРИОЗЕН МЕДИЦИНСКИ ПРОБЛЕМ ЗА КОЙТО НЯМА НЕОБХОДИМИТЕ ПОЗНАНИЯ И КВАЛИФИКАЦИЯ.
    ПРОБЛЕМЪТ С РАКА "НЕ Е ЗА ВСЕКА УСТА ЛЪЖИЦА"
    МЕЖДУВПРОЧЕМ И "СПЕЦ3АЛИЗИРАНИТЕ" И ПИСАНИЯ СА ДОЛНОПРОБНИ