Last news in Fakti

15 Март, 2020 22:29 7 556 19

10 прости правила за бързо отслабване

  • отслабване-
  • правила-
  • наднормено тегло-
  • храни-
  • здраве

Спазвайте ги и ще отслабнете здравословно и дълготрайно

10 прости правила за бързо отслабване - 1
снимка:: shutterstock

Как да отслабнем най-бързо без да се измъчваме? Това е най-големият въпрос, който вълнува и жени, и мъже с наднормено тегло. Да влезем във форма не е никак лесно, но не е задължително да спазваме изтощителни, мъчителни диети, които ни карат да се чувстваме зле, отпаднали, раздразнени и вечно гладни.

Има някои изпитани методи на правилното хранене, които при стриктно спазване дават невероятен ефект и ви помагат да отслабнете по-бързо, отколкото сте предполагали.

1. Пиенето на вода по време на хранене и около храненията през деня помага да заситите глада по-лесно, защото запълва стомаха. Освен това добрата хидратация е от голямо значение за отслабването и обработката на хранителните вещества.

2. Закусвайте. Много хора не закусват, а това е голяма грешка. Прегладняването до обяд и след обяд води до преяждане и консумация на бързи пакетирани храни. От тях се пълнее повече от това да изядеш един шоколад наведнъж по простата причина, че поставен в стресова ситуация на глад, организмът складира приетата храна в мастни депа.

3. Нека вечерята да не е най-обилното ви хранене. Най-много калории можете да си позволите да приемете на закуска. На обяд порцията трябва да е отново питателна, но не чак толкова обилна. Вечерята трябва да е най-оскъдна, за предпочитане супа или прясна салата. Така вечерта и през нощта организмът ви ще има възможността да обработи по-лесно и правилно приетите калории през деня без те да ви се лепят, пише az-jenata.

4. Фокусирайте се върху зеленчуците и плодовете. Тази стратегия е за предпочитане пред консумацията на по-малки количества въглехидрати и по-малко мазнини. Така ще се заситите с фибри, които държат глада далече от вас за няколко часа.

5. Прекратете пиенето на газирани и сладки напитки. Те товарят организма ви с невероятно много излишни калории. В добавка към храната, която сте погълнали, сладките и газирани напитки се явяват последната капка, която прелива чашата на метаболизма ви. Резултатът е трупане на килограми.

6. Яжте плодове за десерт. Не яжте сладкиши и десерти. Плодовете са най-добрата алтернатива за здравословен десерт след хранене.

7. Спрете със солените готови закуски. Междинните хранения трябва да са предимно от зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни и такива, богати на натурални протеини и мастни киселини. Не посягайте към обилно осолените крекери, чипсове, солети и други подобни. Солта в тях е в огромни количества и причинява задръжка на течности, образуване на целулит и способства складирането на мазнини в мастните депа.

8. Избягвайте дъвките, напитките и другите храни „без захар“. Щом тези храни биват рекламирани като несъдържащи захар или диетични, то те са препълнени с изкуствени подсладители, в пъти по-сладки от обикновената захар. Това причинява резки покачвания на кръвната захар и инсулина, което способства за скоростно напълняване, освен че повишава риска от диабет.

9. Яжте наистина бавно. От голямо значение е да обработвате максимално храната си още в устата. Така организмът я метаболизира по-лесно и правилно след това.

10. Наблегнете на високоинтензивните тренировки. Кардиото и интензивните упражнения, които ви карат да напрегнете силите си и да се задъхате помагат най-качествено в бързото и здравословно отслабване, както и за стимулирането на метаболизма.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ръзбрах

    2 7 Отговор
    Само толкова лу?
  • 2 онзИ

    10 6 Отговор
    най-добрия начин да отслабнете е да не надебелявате!
  • 3 Факти

    14 8 Отговор
    Миленче, имаме карантина, мило момиче.Ще ядем каквото има в хладилника и това, което сме успели да запасим.Диета ще правим лятото, когато зеленчуците и плодовете не са расли в оранжерии..То не, че и те нямат химия,но е по-малко. И шоколадче ще хапнем,и водка ще ударим за дезинфекция,хем външна, хем вътрешна.На теб ли да обяснявам, че няма дезинфектанти нито лекарство за тая холера, която сполетя толкова хора..Намирам се в стресова ситуация.Не мога да мръдна никъде извън България и ме хващат братята.Разбираш ли..
  • 4 ДА СЕ ЯДЕ

    13 8 Отговор
    САМО МЪЖКО МЛЯКО..БЕЗ ХЛЯП..
  • 5 Куртурната баба

    4 5 Отговор
    С 5 корема съм, не става,..! (Точещи се гнусотии, ако някой ги мисли за м. мляко, явно цял живот ги вижда така...!)
  • 6 Луд

    6 5 Отговор
    Ще видите след 2 месеца как се отслабва.
  • 7 Мъжките баби(Фкус=вирус), 🐷

    3 3 Отговор
    Разбираш ли и 20 братя да и гледат големия и жълт диференциал, няма да, стане нито по хубава, нито по млада, нито.по нежна..,! (От хотел свинска мас...!)
  • 8 Алфа Вълкът

    1 3 Отговор
    Един коронавирус и си готов!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Циник

    4 9 Отговор
    Миленче с твоите статии доказваш колко си тъпа всеки ден!

    Коментиран от #13

  • 13 Синдикат на Ало Измамниците

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Циник":

    Не тъпа, направо е вдлъбната.....
  • 14 инж технолог по хранене

    5 1 Отговор
    "Закусвайте. Много хора не закусват, а това е голяма грешка." И аз това казвам на моите приятелки,а те ме гледат учудено. Не закусвали и вечер хапвали късно,преди лягане. Това е погрешно. Тялото ни също има нужда от почивка. Сутрин имаме нужда от най-много енергия.
  • 15 от опит

    4 1 Отговор
    Свалих 10 кг само за месец и нещо.Без диета.Ям всичко, но по малко и най-вече: вечерям преди 18.00 ч. Спрях газираното и ракията / но сега пак си пия по 50 мл. /. И движение най- вече . Това е .

    Коментиран от #16

  • 16 А секса с младия

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "от опит":

    Има ли..?! (Всичко ям...!) Начи сега си 290 кг...!

    Коментиран от #17

  • 17 от опит

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "А секса с младия":

    Заяждай се с друг , драги ми смехурко !

    Коментиран от #19

  • 18 Злата 🐷

    1 1 Отговор
    Като стане тънка мома, младежите ще се карат за нея, ама тоз замъглен поглет е много страшен..!
  • 19 Дали аз съм

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "от опит":

    Смехуркото...?! (Домашното огледало не забравяйте без прашки по добре...!)