Last news in Fakti

9 Април, 2020 22:30 2 088 7

Как се отразява гримът на любовния живот?

  • грим-
  • любов-
  • любовен живот-
  • връзка-
  • червило-
  • сенки за очи-
  • очна линия-
  • партньор

Мъжете опредено имат особено отношение към грима на партньорката си

Как се отразява гримът на любовния живот? - 1
Снимка: Shutterstock

Всеизвестен факт е, че повечето мъже предпочитат половинките им да са по-естествени. Но защо тогава обръщат поглед към дами с ярко червено червило? Любопитни неща ни казват проучванията на мъжките нагласи към грима и как носенето му повлиява любовния ви живот, а и не само него.

Сенките за очи носят повече съобщения от мъжете

Според проучване на платформата за онлайн запознанства Zoosk, жените, които носят сенки, са получили с до 139% повече съобщения и покани за среща от мъже за разлика от жените, които не носели сенки. Това се обяснява със силата на погледа и влиянието му над мъжкото внимание. Когато очите са добре подчертани с подходящ грим, жената е привлекателна за мъжете.

Червените устни карат мъжете да се вглеждат

Червеното червило е едно мощно средство да привлечете вниманието на мъжете. Ако носите червено червило, устните ви моментално ще накарат много мъже да се обърнат след вас или ще забележите втренчените им погледи. Проучване на Университета в Манчестър показва, че червеното червило е в състояние да задържи погледа на мъжа за средно 7,3 секунди в сравнение с розовото червило например, което го задържа средно за около 6,7 секунди.

По друг начин стоят нещата, когато се стигне до целувка. Носенето на червило може да откаже мъжът да ви целуне. Ако е на първа среща той ще преодолее това колко му е неприятно червилото, но ако сте в дълготрайна връзка, половинката ви със сигурност ще извърне глава и ще откаже целувка, докато не изтриете червилото си. Странно!

Любовта ви към силния грим може да застане между двама ви

Ако сте любителка на тежкия грим в ежедневието, той може да попречи на отношенията и интимността ви във връзката. Ново изследване, цитирано от Daily Mail, констатира, че 57% от мъжете не одобряват носенето на тежък грим от жените през деня. Голям брой от мъжете са склонни дори да скъсат с приятелката си, която твърдоглаво продължава да носи такъв грим, пише Az-jenata.bg.

Мъжете искат да носите по-малко грим

Колкото и противоречиво да изглежда поведението им към сенките и червеното червило, които очевидно привличат вниманието им, мъжете все пак настояват дамите да са по-пестеливи в грима си. Проучване, проведено в Bangor University открива, че мъжете предпочитат жени, носещи 40% по-малко грим по лицето си. Имайте го предвид, когато преследвате целта си да откриете любовта на живота си.

Гримът ви прави по-уважавани

В професионален план жените, носещи умерено количество грим, съобразен с работната среда и стила, ги прави по-надеждни и уважавани от колегите им мъже. Това показва изследване на Procter & Gamble, според което носещите съвсем дискретен грим дами са по-уважавани от тези, които не носят абсолютно никакъв, както и от любителките на тежкия натрапчив грим.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до авторката

    4 9 Отговор
    Ако си на 18, ще те схрускам и без грим

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Бесен Язовец

    4 7 Отговор
    По- добре гримирана, а не някой урунгел бел като чаршаф да ти се праи на великата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КЗМ (комисия за защита на мъжете)

    11 2 Отговор
    Гримът е подвеждаща реклама !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.