Last news in Fakti

4 Май, 2020 13:07 4 443 8

Това е смъртоносната комбинация от заболявания и COVID-19

  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • болест-
  • заболяване-
  • смърт

В изследване на експерти от Великобритания са участвали над 16 000 заболели от COVID-19

Това е смъртоносната комбинация от заболявания и COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Учени от организацията ISARIC откриха кои придружаващи заболявания са смъртоносна комбинация при заразяване с COVID-19. Изследването е проведено от експерти от Великобритания, а в него са взели участие над 16 700 заразени с коронавирус. Резултатите от проучването учените огласят в доклад.

Според тях 53% от болните от К-19 са имали поне едно хронично заболяване, като смъртността сред такива пациенти е почти 40% по-висока.

Най-опасната съпътстваща болест е деменцията - вероятността от смърт при нея е по-висока с 39%. Затлъстяването увеличава рисковете с 37%, а заболяванията на сърдечно-съдовата система - с 31%.

Специалистите отбелязват, че заболявания като диабет, астма и бъбречни заболявания също увеличават вероятността от смърт при пациенти с коронавирус.

На първо място по отношение на броя на жертвите и болните остава САЩ. Списъкът на държавите с най-много случаи на коронавирус включва също Испания, Италия, Франция, Германия, Великобритания и Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койй

    10 0 Отговор
    По по най
  • 2 Хубава новина.

    7 4 Отговор
    Ето вече и Турция се нарежда в списъка с голяма смъртност. А най много турците се хвалят с здравната си система?

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Анонимен

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хубава новина.":

    Заразените в Турция са много но смъртността е много по ниска от западните държави.
  • 4 Дрън,дрън,дрън....

    9 3 Отговор
    Поредната фалшива новина за оправдание на българското нулево “лечение”. Всеки да си разчита само и единствено на имунната си система.Къде отиде производството и лечението с медикаментите,подпомагащи организма за справяне с вируса?Остана едно интубиране само и спомен за бързото възстановяване на Домусчиев.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Моля

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хубава новина.":

    какво общо има здравната система??? Испания и Италия имат най добрите системи в заедно с Франция и какво от това+Испания показаха на какво ниво са с най много излекувани!!!! А Англия има най- голяма смъртност в съотношение заболели починали!!!!
  • 6 Ццц

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън,дрън,дрън....":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 7 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън,дрън,дрън....":

    Ми откраднаха парите, и спряха мелодия на годината! В Русия съм, В Русия съм!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.