7 Май, 2020 17:37 6 395 10

Нов коварен симптом на COVID-19

  • симптом-
  • covid-19-
  • коронавирус-
  • болест-
  • инфекция-
  • опасно

Този опасен симптом кара хората да си мислят, че са оздравели

Нов коварен симптом на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

При пациенти с коронавирусна инфекция бе установен необичаен симптом, който лекарите наричат „щастлива хипоксия“. В това състояние пациентите не проявяват негативни симптоми на липса на кислород в кръвта.

Според MedikForum.ru, чуждестранните медии говорят за такъв необичаен симптом на коронавирусна инфекция като „щастлива хипоксия“, при който хората изглеждат напълно здрави, а в същото време в телата им настъпват катастрофални промени, пише zdrave.to.

И така, лекарите от Манчестърската кралска болница Джонатан Банард-Смит говориха за няколко пациенти, които имат изключително ниско насищане с кислород в кръвта, но не изпитват неудобни усещания и въобще не разбират колко сериозно е положението им.

По-специално, при такива пациенти с коронавирусна инфекция, насищането с кислород било фиксирано на нивото от 80, 70, 50 процента. При здравите хора тази цифра е поне 95 процента.

Хипоксията, която обрича органите (включително сърцето и мозъка) на недостиг на кислород, е потенциално смъртоносно състояние. Защо пациентите с необичайния симптом не се задушават, въпреки че от медицинска гледна точка би трябвало? Експертите казаха, че при "щастливата хипоксия" дишането може да бъде съвсем нормално, тъй като белите дробове продължават да набъбват.

Поради това пациентите с коронавирус могат да издишат въглеродния диоксид и тъй като той не се натрупва, както при обикновената пневмония, те не изпитват задух. Хората започват да дишат по-дълбоко и по-бързо поради по-ниските нива на кислород, но не са наясно, че правят това, отбелязват изследователите.

Явлението „щастлива хипоксия” може да обясни внезапното (на пръв поглед) рязко влошаване при пациенти, които преди това са се чувствали съвсем нормално.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 преборил ковида

    2 7 Отговор
    Аз някъде 3 седмици след акт го изкарах (края на декември) по едно време все едно нещо ме удари като с чук в главата и леглото под мен сякаш изчезна за няколко стотни от секундата

    Коментиран от #3, #6, #9, #10

  • 2 Плевен даге

    7 5 Отговор
    На бабите им хвърчилата
  • 3 Видин

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "преборил ковида":

    Отиди си виж как ти е кръвното налягане. За тия ,,коварни,, симптоми на вируса има скенери.Правят се на белите дробове. Независимо че сатурацията се е повишила до нива на здрав човек.
  • 4 👽👽👽👽

    13 1 Отговор
    Вече почнаха да му приписват и психически симптоми на корона вируса, направо да зачеркнат всички познати болести и да оставят само Ковид - 19 като болест!
  • 5 00000014

    1 1 Отговор
    Ще ти помогне гимнастика на врата, имаш притискане на нерв или кръвоносен съд от закостеняване на прешлени. Имах го проблема, но вече го разкарах. Упражненията може да ги намериш в нета. Един съвет -- започни ги бавно, без да натискаш силно, но ги прави всеки ден по десетина пъти всяко.
  • 6 00000014

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "преборил ковида":

    прочети ми коментар 5

    Коментиран от #8

  • 7 Ясно

    15 1 Отговор
    Значи сега целта е да побъркат абсолютно всички които се чувстват перфектно.....и са здрави. Никой не трябва да е спокоен, до края на годината поне половината население трябва да е полудяло за да е изпълнен напълно плана КУРВИД 19 .
  • 8 преборил ковида

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "00000014":

    Прочетох го , но не е това случая , на 97,5% съм сигурен че е от covid 19 , вируса е тук (Варна) от декември
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.