Last news in Fakti

11 Май, 2020 16:22 7 896 4

Подценената опасност от ниското кръвно

  • ниско кръвно-
  • кръвно налягане-
  • хипотония-
  • здраве-
  • опасно-
  • заболявания-
  • анемия

Много хора не знаят колко е опасно

Подценената опасност от ниското кръвно - 1
Снимка: shutterstock

Повечето хора страдат от високо кръвно налягане - хипертония, но малко хора знаят, че ниско кръвно налягане - хипотония - също показва наличието на различни опасни заболявания.

Традиционно хипотонията се подценява, но всъщност изобщо не трябва.

Ето от какви болести може да страдате, ако имате ниско кръвно налягане.

Анемия

Анемията е заболяване, при което човек няма достатъчно червени кръвни клетки или хемоглобин в кръвта си. В този случай кръвното спада, силите на човек отслабват, изпитва сънливост и летаргичност.

Кръвното по време на анемия намалява поради липса на желязо в организма. В зависимост от нивото на феритин, на човек се предписва специална диета с храни, богати на желязо, или допълнителни лекарства, които повишават нивото му в кръвта.

Хипотиреоидизъм

Това заболяване се появява поради липса на хормони на щитовидната жлеза, които произвежда. Хипотиреоидизмът може да бъде причина както за ниско, така и за високо кръвно налягане.

Това заболяване има много последствия, сред които може да има безплодие и еректилна дисфункция. Първо, лекарят определя причината за заболяването, а след това пристъпва към лечение и попълване нивото на хормоните.

Дефицит в надбъбречната кора

Това заболяване е изключително рядко, но често е причина за ниско кръвно налягане. Той е свързан и с производството на лукокортикоидни и минералокортикоидни хормони, които се произвеждат в самата кора на надбъбречната жлеза.

Обикновено болестта се проявява след 40 години, но може да започне в млада възраст. В допълнение към ниското кръвно налягане се характеризира с потъмняване на кожата и лигавиците.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хипертоник

    3 3 Отговор
    Пълни глупости досега от ниско кръвно никой не е умрял

    Коментиран от #4

  • 3 Тунджер Ибрямов

    1 0 Отговор
    Не е умрял ли ? Жив труп си значи си умрял ..
  • 4 Доктор Морков

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хипертоник":

    Хипотоничен шок води до загуба на съзнание и в редки случаи - смърт. Хубаво е долната граница да не се задържа под 60. Добре е и да не се събират границите, но това е друга тема.