Last news in Fakti

13 Май, 2020 16:37 8 622 5

Симптоми по лицето издават рак на белите дробове

  • рак-
  • тумор-
  • лице-
  • кожа-
  • проблем-
  • симптоми-
  • бели дробове

Наличието на ракови образувания си проличава по лицето

Симптоми по лицето издават рак на белите дробове - 1
Снимка: Shutterstock

Ракът на белите дробове е един от най-опасните, тъй като до последния етап пациентът не проявява никакви симптоми. Онкологията може да бъде централна и периферна, но и двата ѝ вида се отразяват еднакво върху лицето на човек. Когато започнат силни промени в тялото, те непременно се отразяват върху лицето. Rambler ви казва на какво да обърнете внимание:

Увиснали клепачи

Проблемът е, че много хора вече са родени с тази характеристика и ще им бъде по-трудно да забележат този симптом. В допълнение, клепачът може да се понижи заедно с появата на промени, свързани с възрастта, като бръчки. Въпреки това, при рак на белите дробове, пада само един клепач.

Не се паникьосвайте, ако забележите този симптом, той може да има много причини, но е по-добре да отидете на лекар и да разберете защо се е случило.

Свиване на зеницата

Голям брой нерви преминават през горната част на белия дроб, които влияят на състоянието на очите. Именно в тази част на органите най-често се развиват злокачествени тумори. Те засягат и очите. Свиването на зеницата се дължи на факта, че „грешен“ сигнал преминава през нерва, заради което очите реагират по подобен начин.

Повишено изпотяване в едната част на лицето

Ако сте забелязали, че едната част от лицето се поти по-обилно от другата, това също може да е възможен симптом за рак. В същото време туморът може да е от страната, където лицето се поти по-малко. Свързва се и с увреждане на нервите на белия дроб. Факт е, че при злокачествен тумор кожата може да не реагира на температурни промени.

Поради това част от лицето може например да бъде изгаряна от слънце, но именно потните жлези спират да работят.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво беее

    50 3 Отговор
    Продължавайте да психясвате народа с подобни статии и наистина ще го довършите

    Коментиран от #4

  • 2 Дедо

    11 1 Отговор
    Ха ха ха ха ха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво беее":

    Най- много да го имунизират срещу докторско-журналистически вируси...
  • 5 Глупотевина Тулупова

    4 0 Отговор
    Ако пърдите без звук? Също е симптом!!! Ако четете това, като мен. Е симптом на глупост!! Мале срам!