Last news in Fakti

20 Май, 2020 14:36 12 170 7

Болките в кръста изчезват с 6 лесни упражнения (СНИМКИ)

  • болка-
  • болка в гърба-
  • йога-
  • разтягане-
  • здраве-
  • полезно

Разтягането е един от най-лесните начини да се погрижим за здравето си

Болките в кръста изчезват с 6 лесни упражнения (СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

Поради заседналия начин на живот за повечето от нас, особено за тези, които постоянно работят на компютъра, болките в гърба са ежедневие. И това се случва на хора от всички възрасти. Седим много, движим се малко, несъзнателно изкривяваме гръбнака си, ровейки в смартфона, таблета, компютъра...

Съвременният ритъм на живот не ни оставя възможността да отделим много време за здравето си. Отначало се опитваме да не обръщаме внимание на първите признаци на проблем, защото се надяваме, че ще си отидат от само себе си.

Въпреки това, когато болките станат силни, вече трудно можете да си помогнете.

В тази статия сме подготвили за вас 6 прости, но много ефективни упражнения за гръбначния стълб и гърба, които не изискват много време и специална физическа подготовка, но дават много добри резултати!

1. Морска звезда

Болките в кръста изчезват с 6 лесни упражнения (СНИМКИ)

Уморени сте след работа? Можете не само да се отпуснете, но и да помогнете на гърба си. За целта просто легнете на пода, разперете ръцете и краката си отстрани и останете малко в това положение.

Тогава ще бъде много лесно да извършите усукване: ръцете и раменете са обърнати в едната посока, бедрата са обърнати в другата. След това се връщаме в изходна позиция и правим същото в другата посока. Правим всичко много бавно и спокойно.

2. Лежащ камък

И отново упражнение за мързеливите! Ще ви трябва стол, за да го направите. Легнете на пода, за предпочитане на килим, и сложете краката си върху стол. Упражнението помага да се възстанови правилният приток на кръв по цялото тяло, докато гърбът може да се отпусне след работен ден.

3. Гъвкава змия

Болките в кръста изчезват с 6 лесни упражнения (СНИМКИ)

Младостта на човек се определя от подвижността на гръбнака му. Това упражнение наподобява поведението на змия - животно, което е гъвкаво.

В древността мъдреците наблюдавали природата и след това прилагали определени пози, заети от животни при физически упражнения. „Гъвкава змия“ - йога асана, но не се притеснявайте, това упражнение е достъпно за всички.

Просто легнете на корема си, опрете пръстите на краката си на пода и повдигнете тялото на ръцете си колкото се може по-високо. Основното е да усетите мускулно напрежение, но не и да прекалявате.

4. Ембрионът

Болките в кръста изчезват с 6 лесни упражнения (СНИМКИ)

Почувствайте се отново в корема на майка си - легнете в положение на плода. За да направите това, легнете на гърба си, сгънете краката си и ги издърпайте към корема, обвивайки ръце около тях. Задръжте в това положение за 30 секунди до минута.

Можете да правите това упражнение дори докато гледате любимите си сериали. Само трябва да лежите на пода.

5. Застанете в ъгъл

Основната цел на това упражнение е да отпуснете всички мускули. За да направите такъв „ъгъл“, ще ви е необходим фитбол, ако нямате такъв, използвайте гърба на дивана или стола.

6. Краката са сплетени

Това упражнение е малко по-трудно от предишните, но не изисква силна физическа подготовка от вас и е достъпно за всички.

Легнете на гърба си, сгънете единия крак и сложете втори под коляното. Хванете крака си, бавно го издърпайте към себе си, повдигайки крака, който е отгоре. Останете малко в тази позиция, буквално половин минута. Направете осем повторения за всеки крак.

Не забравяйте да следвате тези 6 прости упражнения и ще забравите за проблемите с гръбначния стълб и гърба. Основното нещо - не бъдете мързеливи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С лежанка и едно вълшебно хапче

    6 2 Отговор
    Доста ми се облекчиха болките...!
  • 2 ralpona

    11 2 Отговор
    лено им е на тези, нямат шкембе ... аз как да се сгъна така
  • 3 Монгола

    3 2 Отговор
    Чакай да ги мине ако ти е заседнал между дисковете ганглий!

    Коментиран от #4

  • 4 Невролога

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Монгола":

    Ко речи? :)
  • 5 Ако иска някой

    2 1 Отговор
    Мога да му кажа за хапчето, това е истина...! (Един път ми помигнаха по сериозно в живота..!)

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.