2 Юни, 2020 09:30 7 214 14

4 причини да се миете с газирана вода

  • газирана вода-
  • грижа за кожата

Тя прави чудеса за кожата ви

4 причини да се миете с газирана вода - 1
Снимка: Shutterstock

Твърди се, че японките и корейките мият лицето си с газирана вода. Според дерматолозите от тези страни газираната вода притежава по-мощен почистващ ефект в сравнение с обикновената. Друг въпрос е, че измиването с бутилирана газирана вода е далеч по-полезно от водата от чешмата, тъй като в стандартната градска вода има много замърсявания дори след преминаване през филтри. Освен това тя отпушва порите и тонизира кожата, пише woman.bg. Със сигурност обаче ще попитате кое точно е разковничето, което прави газираната вода чудесен лек за редица кожни проблеми, както и предпочитано средство за разкрасяване и подмладяване сред жените на Далечния изток.

Ето кои са чудотворните свойства на газирана вода:

Възстановява нормалното pH на кожата

За чешмяната вода нормалното pH е 7-7,5, което означава, че лесно може да причини сухота. В нашата кожа тази стойност е 5,5 – толкова, колкото и в содата. Това е причината, подобно на всеки тоник, газираната вода да е подходяща за възстановяване на нормалното омазняване след измиване. В същото време содата премахва излишната мазнина и прави кожата здрава.

Овлажнява и подобрява кръвообращението и производството на колаген

Газираната вода съдържа почти целия спектър от минерали и микроелементи, като олигоелементи, цинк, магнезий, благодарение на които тя идеално овлажнява и подобрява микроциркулацията на кръвта и работи като мощен тоник. Това я прави чудесно средство за „събуждане” на кожата сутрин.

Почиства порите

Благодарение на балончетата с газ газираната вода почиства перфектно порите на кожата. Мехурчетата правят лек пилинг, като в същото време внася в клетките кислород.

Стяга кожата

Гореописаните качества на газираната вода я правят и чудесно средство за стягане на кожата и свиване на разширените пори.

Каква газирана вода да използвате според типа на кожата?

За суха и нормална кожа е препоръчителна средната и ниско минерализирана газирана вода (до 500 милиграма соли на литър).

За мазна кожа e желателно да използвате газирана вода с повече наситени соли. Тя помага да се намалят порите, а оттам и мазния блясък.

Водата с голямо количество соли действа добре и на комбинирана кожа.

Важно! Колкото по-малко газ има в газираната минерална вода, толкова по-меко влияние ще окаже върху кожата (можете да отворите бутилката и да оставите водата поне за половин час преди употреба).

Не се препоръчва обаче да миете с нея лицето си всеки ден! Достатъчно е да го правите един или два пъти седмично, а ако имате чувствителна кожа, добре е да се презастраховате допълнително, като в дълбок съд смесите равни части обикновена и газирана вода. Освен с наплискване на лицето, ефектен начин за почистване и тонизиране на кожата е и чрез третирането ѝ с напоено в газирана вода памуче.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пи пи

    8 2 Отговор
    Ама че ПРОСТОТИИ
  • 3 Лорчето, ценител на хубавото...!

    1 0 Отговор
    За миене не я ползвам, че аз,, мразя,, хигиената, но за нещо друго ми върши чудесна работа...!
  • 4 Митко

    6 2 Отговор
    И сега ще се окаже, че японките и китайките са ползвали газирана вода от 4000 години....
    Пълни глупости.
  • 5 Розовото патенце

    9 1 Отговор
    "производството на колаген" - а защо не асемблирането, мануфактурата, сглобяването на колаген. След като се произведе колагенът къде се дистрибутира? Трудно е да превеждаш и още по-трудно е да преписваш неща, които не разбираш. В биологията се нарича "синтезата" на колаген. Нямате редактор!
  • 6 Интересно ми е...!

    6 0 Отговор
    За,, старческо акне,, дали помага, ще пробвам...?!
  • 7 имаджин

    3 0 Отговор
    4 причини да се миете с гъзирана вода. С напоено в газирана вода памуче. Може и с тампон че.
  • 8 въпросче

    2 0 Отговор
    Тази снимка от някоя стара реклама ли сте я взели?
  • 9 химик

    2 1 Отговор
    В нашата кожа тази стойност е 5,5 – толкова, колкото и в содата. В коя сода? Соди-много. За коя става въпрос? Натриевият бикарбонат,ли? Той има химична формула NaHCO₃. Защото има и хидроген карбонат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Човек по торовете

    5 0 Отговор
    Аз съм красавица, ще се измия с благодатната вода и ще стана още по по най....!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.