Last news in Fakti

5 Юни, 2020 09:31 3 846 3

5 навика, които състаряват и загрозяват жените

  • навик-
  • състарява-
  • дрехи-
  • бижута-
  • грим

Много жени правят грешката да се обличат като вдовици в траур

5 навика, които състаряват и загрозяват жените - 1
Снимка: Shutterstock

Съкровеното желание на всяка жена е винаги да бъде красива и никога състарена. И макар много жени да се стараят в тази посока, а други да имат страхотен ген – и двата типа допускат някои основни грешки, които хем ги състаряват, хем някак загрозяват, пише woman.bg. Вижте кои са те и не ги допускайте никога:

Бягството от цветните дрехи

Много жени правят грешката да се обличат като вдовици в траур и бягат от цветните дрехи като дявол от тамян. Това е огромна грешка, защото черното, може и да е елегантно, но определено състарява и придава прекалена сериозност на женската визия. Младостта се крие в свежите цветове, не ги избягвайте!

Тежкият грим

Повечето суетни жени обожават да станат 1 час по-рано, за да се намажат хубаво с всичките си гримове и благодарение на това, когато излязат навън, светът да каже „Ах!“. Истината е, че тоновете макиаж никога не са във ваша полза, освен ако няма да се показвате по телевизията, но това е съвсем отделна (и доста сложна) тема. Ако искате да изглеждате, на колкото сте или дори по-млади, избягвайте дебелата черна очна линия, черния контур, който много често си правите върху долния клепач и стряскащото червено червило, освен ако не ви отива страшно много и това не е единственият акцент в грима ви. Залагайте на леките сенки, не използвайте фон дьо тен всеки ден и изобщо – разглеждайте гримовете като опция да подчертавате съвършенствата, а не да прикривате недостатъците си.

Прекалено впитите дрехи

И като цяло дрехите, които мислите, че ви стоят много секси, но всъщност подчертават това, което не е за подчертаване. Много жени правят грешката да обличат дрехи, които не са им по мярка и са прекалено тесни за тях. Също така често и не съобразяват кройката с фигурата си. Не бъдете от тях. Носете дрехи, от които не ви изскачат гърдите и които не ви пречат да седнете нормално. Намерете точния си размер.

Тоновете бижута

Има една особена порода жени, които гледат на бижутата като на играчки, а на себе си – като на коледна елха, която непременно трябва да засияе. Недейте. Тоновете бижута никога не са признак на вкус и стил, напротив. И не забравяйте какво е казала Коко Шанел: „Когато си слагате аксесоари, махнете последното, което сте сложили.“

Туниките

Това е обратният случай на впитите дрехи. Някои дами се чувстват много по-сигурни, когато „крият“ закръгленото си дупе или коремчето си под огромна туника. Момичета, ако сте от тях и четете това, изхвърлете тези чували, с които се увивате, защото изобщо не си правите услуга. Тази дреха ви кара да изглеждате по-едри и мислейки си, че скривате недостатъка си, вие просто го увеличавате.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щурецъ

    8 1 Отговор
    Носете дрехи, от които не ви изскачат гърдите и които не ви пречат да седнете нормално. ВИЖТЕ УЧЕНИЧКИТЕ С КАКВИ ДРЕХИ ХОДЯТ. вСИЧКО ИМ ПОДЧЕРТАВАТ. СКЪСАНИ И РАЗВЯТИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лорчето

    3 1 Отговор
    Тоновете грим мен ме сасипаха ..!!