Last news in Fakti

8 Юни, 2020 13:32 5 316 0

Тази билка ще ви вкара във форма за лятото

  • билка-
  • метаболизъм-
  • обмяна на веществата-
  • полезно-
  • чай-
  • здравословно

Билката гръмотрън не е особено позната, но пък има невероятни лечебни свойства

Тази билка ще ви вкара във форма за лятото - 1
Снимки: Shutterstock

Билката гръмотрън е едно от най-добрите природни средства за премахване на излишните килограми, разказват в канала "Баба знае" във Vbox.

Този природен дар има свойството да ускорява процеса на обмяна на веществата, като същевременно стопява натрупаните излишни мазнини и редуцира апетита. Все пак, ако искате да намалите теглото си, трябва не само да пиете чай от гръмотрън, но и да поддържаме здравословен хранителен режим.

Гръмотрънът се предписва при задържане на течности, свързани със сърдечна недостатъчност, проблеми с простатата, отоци и бъбречни заболявания.

Народната медицина препоръчва корените на билката да се използват освен това при ревматични заболявания, шипове, подагра. 

Външно билката може да се използва при хронични кожни обриви.

Възможно е при консумация на чай от гръмотрън да се получат стомашни киселини. В такива случаи приложението на билката трябва да се преустанови, поне докато не преминат киселините.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА