Last news in Fakti

12 Юни, 2020 13:33 3 738 5

Последните няколко килограма? Прости съвети как да ги свалим бързо

  • диета-
  • режим-
  • храна-
  • хранене-
  • здравословно-
  • зелен чай-
  • отслабване

Ако имате нужда да свалите бързо няколко килограма, тук може да разберете как

Последните няколко килограма? Прости съвети как да ги свалим бързо - 1
Снимки: Shutterstock

Всеки човек с наднормено тегло иска да отслабне възможно най-бързо. За тази цел той започва да търси начини, които ще му помогнат за осъществяването на плана. Колкото и да е странно, съществува система за хранене, която ни помага да отслабнем бързо. Именно нея ще ви представим по-долу.

Независимо кой метод за отслабване сте избрали, е необходимо да се придържате към общите правила, които ще помогнат на всеки да започне своя път към стройна фигура, както и да я запази с течение на времето.

Тези правила включват:

- Задължителен адекватен прием на течности. Всеки ден се консумират 2 литра чиста вода и те се разделят равномерно през деня.

- Спазване на общите правила за редовно хранене, което включва ядене например на всеки 3 часа. При стриктното следване на този принцип апетитът ще бъде умерен и няма да искате да ядете твърде много.

- Подгответе се подобаващо за диетата. Тялото трябва постепенно да премине към нова диета. Например, можете да организирате разтоварващ ден с плодове. Можете да спазвате диета без физически натоварвания. Ако диетата твърде ограничава храненето, тогава си струва напълно да се изключи физическата активност.

Примерни диети 

Кефирена диета

За да се отървете бързо от наднорменото тегло, трябва психически да се настроите за диетични ограничения. Диета ще ви помогне да отслабнете с 5 килограма за една седмица. Храненето има за цел цялостно пречистване на организма. По време на диетата се храните само по график. Благодарение на това метаболизмът започва да се активизира. Интервалът между храненията е 3 часа. Използвайте нискомаслени кефири.

Диета със зелен чай

Зеленият чай винаги е бил известен със своите пречистващи свойства. Продуктът ще ви помогне да се отървете от излишната течност и шлаки. Известно е, че ако тялото е прекомерно замърсено, то определено няма да работи, за да отслабне. Струва си да изберете изключително висококачествен зелен чай, чаят в торбички няма да донесе ползи за тялото.

Всички мазни храни са забранени. Трябва да се пие много вода, на ден е разрешен зелен чай, не повече от 900 мл. Напитката е в състояние да измие калция от тялото, поради което примайте витаминен комплекс по време на диетата. Важно е да се има предвид, че при ниско кръвно диетата не се спазва.

Диета, наречена "Любима"

Диетата стана наистина любима за момичетата с наднормено тегло. Тя представлява редуване на дни с напитки, плодове, зеленчуци и протеини. През това време можете да отслабнете до 7 килограма.

Последователност:

1. Ден за напитки. Разрешени са течности под формата на вода, зелен чай, леки бульони, кефир.
2. Зеленчуков ден. Разрешено е да се ядат всякакви зеленчуци, освен картофи. Зеленчуците се ядат сурови или варени.
3. Ден за напитки.
4. Ден за плодове. Разрешени са всякакви плодове, различни от банани, грозде, круши и пъпеши.
5. Протеинов ден. Разрешено е да се яде варено птиче месо, риба с ниско съдържание на мазнини. Използвайте също ферментирали млечни продукти.
6. Ден за напитки.

В дните за напитки са разрешени само здравословни течности. Не се препоръчва пиенето на газирани напитки или пакетирани сокове. Що се отнася до кефира и други млечни продукти, те трябва да имат ниско съдържание на мазнини.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рон Джереми

    1 2 Отговор
    Да, да, след диетата удвоявате килограмите. Честито! Я не си разваляйте фигурата! Нали го знаете онзи виц? Една дебеланка питала радио Ереван: Как да отслабна? Радио Ереван: Върти обръч около кръста! Тя: Ами не влизам в обръча! Радио Ереван: Сакън, не се разваля, бе хубава жено!

    Коментиран от #2

  • 2 1661

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рон Джереми":

    Ами много ясно, като не са отивали на лекар да се изследват, за да знаят коя диета е подходяща за тях, тъй ще става.
  • 3 Мартин

    2 0 Отговор
    Най-добре се вземете в ръце и станете физически активни, а не се тормозете с подобни щуротии.
  • 4 Спорт и с....с

    2 0 Отговор
    Сутрин: бързо ходене с тежести(торбички) на глезенитее. Около 45 минути.

    Вода до 3 литра.
    Никакво месо,само риба.
    Вечер секс.
    След 14-20 дни ще има резутат
  • 5 ГОСТ

    1 0 Отговор
    ФЪН-ШУЙ ДИЕТА.......

    ВРАТАТА НА ХЛАДИЛНИКА,ДА Е ОБЪРНАТА КЪМ СТЕНАТА..........