Last news in Fakti

22 Юни, 2020 14:25 2 272 5

Как да победим дехидратацията

  • дехидрадация-
  • вода-
  • тяло-
  • здраве-
  • съвети-
  • либито-
  • жажда-
  • недостиг на вода

Дехидратацията не е за пренебрегване

Как да победим дехидратацията - 1
Снимка: shutterstock

Ако откриете, че губите енергия в спалнята, но не можете да разберете защо, причината може да е дехидратацията, пишат от SheKnows.

Сигурно се питате: „Как мога да бъда дехидратирана? Никога не се чувствам жадна.“ Жаждата обаче е само един от начините, по който тялото подсказва, че е дехидратирано. Има и много други сигнали на организма - включително понижено либидо.

Дехидратацията не е за пренебрегване - когато не запълвате адекватно водния резерв на тялото си, чувството за жажда е един от последните признаци, които то ви дава, преди да започне да отмъщава.

В случай че: усещате устата си суха или лепкава, мускулите ви се изморяват по-лесно от обикновено, имате суха кожа и сте наясно, че не сте отишли до тоалетна половин ден, това са все признаци, че организмът ви протестира.

Вижте в галерията различните последици, които причинява дехидратацията в сексуалния ви живот, и как да я преодолеем.

Дехидратация = чао, либидо

Дехидратацията може да допринесе за вагиналната сухота, умора, главоболие (наистина!) и раздразнителност. При това положение желанието ви за секс няма как да получи шанс - нито вашият партньор. Освен това дехидратацията води до по-малко количество кислород, който достига до половите органи.

„Да бъдеш достатъчно хидратирана е важно за сексуалната реакция при жените, отчасти защото може да улесни естественото овлажняване, а също и защото може да улесни изпитването на оргазъм“, казва Патриша Джонсън, съавтор на „Партньори в страстта: Ръководство за страхотен секс, емоционална интимност и дългосрочна любов“.

Вода и пак вода

Решението на проблема се крие в редовното хидратиране на тялото през целия ден. Въпреки че при всеки е индивидуално, 1.5 литра дневно (което излиза приблизително на шест чаши) според учените е добра насока, която трябва да следвате.

Но не се надявайте да подобрите сексуалния си живот, като пийвате някоя и друга глътка вода. „Отнема време, за да може хидратацията да достигне тялото ви на междуклетъчно ниво, което означава, че течността е достигнала до всички клетки в тялото ви“, казва Джонсън. Започнете с хидратацията между 12 и 24 часа преди очакваното събитие и пийте вода последователно през целия ден.

Как да разберете дали сте достатъчно хидратирани? Проверете урината си: ако е по-тъмна, пийте повече вода. Ако е ясна, бледа или с цвят на слама – поздравления! А за всеки час на физическа дейност, изпийте още един литър (четири чаши) вода.

А главоболието?

За тези от вас, които се отказват от секса заради него, Патриша Джонсън казва: „Често главоболието е сигнал на тялото ни, че се дехидратираме“. Преди да посегнете към хапче, пробвайте да изпиете голяма чаша вода и проверете как се чувствате след 20 минути. „Вероятно главоболието ви ще е изчезнало и ще можете да се съсредоточите върху приятните дейности, които планирате.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АААААА

    4 3 Отговор
    И С ПЪРЖОЛИ СТАВА.......Е БИВА БИВА СТАТИЯ!!!!!!!!
  • 2 Радо

    8 0 Отговор
    Дехидратацията се побеждава обикновено с хидратация.
  • 3 Чичко Тревичко, (ДТСВПИГУ..!)

    3 0 Отговор
    Във всеки случай не 3л вода, но вода, особено когато е горещо...!
  • 4 приятелски съвет

    0 0 Отговор
    Ако нямате овлажняване за приятните дейности,които планирате,направете ги във вода. Примерно във вана или под душа,но не и в басейн,или в морето. Пийте вода и използвайте лубрикант,като преди спорт се намажете отвътре обилно.
  • 5 трой унция

    0 0 Отговор
    Предлагам да питаме бат хБойко ! Той обикновено разбира и знае всичко. Даже в компания на доктори , им обяснява кои и как е на вируса и как се джурка ! Енциклопедист и бог ! А и много му личи комунистическата закалка , която е получил доброволно и дълго време .