Last news in Fakti

30 Юни, 2020 11:56 4 140 5

Това са плодовете, които премахват целулита

  • целулит-
  • отслабване-
  • плодове-
  • полезно-
  • лято-
  • здравословно хранене-
  • храна-
  • диета

За да се отървем от целулита, трябва да заложим освен на правилната храна, но и на физическа активност

Това са плодовете, които премахват целулита  - 1
Снимки: Shutterstock

Различни изследвания посочват, че около 90 процента от жените са засегнати от наличието на целулит. Целулитът се причинява от редица фактори, включително хормонални промени, натрупване на токсини в тялото, гени. Той може да се появи на всяка възраст. Масажи, редовна физическа активност, както и ограничаване до минимум консумацията на храни, които водят до неговото образуване, може да помогне да подобрим вида на кожата си и фигурата си, пише flagman.bg.

Знаем, че плодовете са една от най-полезните храни за нашето здраве. Особено сега през лятото е изключително лесно да заложим на тях и да ги включим в режима си. Вижте кои освен диня, пъпеш, домати, ябълки и кайсии, помагат в борбата с целулита.

Портокали, лимони и грейпфрути

Цитрусовите плодове изобилстват от антиоксиданта витамин С, разрушаващ свободните радикали и стимулиращ синтеза на колаген. Колагенът е съставна част от съединителната тъкан, сухожилията, ставите и кръвоносните съдове. Консумацията на цитруси спомага и за пречистването на тялото. Натрупването на токсини е една от причините за появата на целулит.Ако искате да стопите бързо излишните мастни натрупвания, наблегнете на грейпфрутите.Те ще ви осигурят друг важен антиоксидант, наречен ликопен, който не само помага да се подобри кръвообращението, но и помага при клетъчен дисбаланс, който води до появата на целулит.

Това са плодовете, които премахват целулита

Авокадо

Авокадото е една от най-добрите храни за елиминиране на целулита. То съдържа много ценни мазнини и фибри, които не само действат засищащо, но играят основна роля в елиминирането на токсините от тялото, които образуват целулит, а също така балансират нивата на глюкозата. Не случайно диетолозите казват "Яжте мазнини, за да горите мазнини".

Банани

Бананите са с високо съдържание на минерала калий, който е един от най-добрите за извеждането на излишните течности от организма, образуващи така наречения воден целулит. Калият действа благоприятно и върху лимфната система, която също участва в детокса на тялото, пише az-jenata.bg

Горски плодове

Антиоксидантите, които се намират в ягодите, малините, сините и червени боровинки, къпините, подпомагат лимфната система, като разграждат токсините, които причиняват портокаловата кожа. В допълнение, редовната им консумация ще ви осигури и витамин С.

Папая

Това са плодовете, които премахват целулита

Също като вкусните банани, папаята е богата на калий, който намалява задържането на вода в организма и помага на лимфната система да работи по-ефективно. Високите нива на бета-каротин, който съдържа папаята, също благоприятстват състоянието на кожата и действат срещу образуването на целулит.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ггг

    6 0 Отговор
    Събинче, дай после тая снимка на Венито - да драсне една статия на тема "Секс с плодове"
  • 2 Целулита е коварен

    2 1 Отговор
    Важното е да не се позволява, като изчезне, отново да се появи...! (При младите хора говоря..!)
  • 3 Всичко е ген

    5 1 Отговор
    Дебелия няма да стане слаб, слабия няма да стане дебел.
  • 4 Но слабия

    0 0 Отговор
    Е бил и дебел, та се е видял, че ни слаб, но дебел, все не струва...!
  • 5 Целулита

    0 0 Отговор
    се оправя с опън. Бръчка не остава.