30 Юни, 2020 15:39 10 346 9

Вижте кои са признаците на слабия имунитет

  • имунитет-
  • имунна система-
  • слаб-
  • слабост-
  • здраве-
  • здравословно-
  • имуностимулант

Общата слабост на тялото е един от най-ясните признаци, че имунната ви система е отслабнала

Вижте кои са признаците на слабия имунитет - 1
Снимка: Shutterstock

 Хроничният тонзилит или фарингит и честите хреми показват, че активността на имунната система е намалена. Към имунолозите често се обръщат хора, които се оплакват, че гърлото не ги боли много, но ги притесняват неприятни усещания, когато преглъщат или дишат. Най-важното е, че неразположението е трудно за лечение, както обикновено се случва, когато имунитетът е отслабен.

Има ясни признаци, които показват понижените функции на имунната система. Това са те:

Първият е обща слабост, която не е свързана с тежки физически натоварвания. Човек се събужда и чувства, сякаш не е спал изобщо: няма сили и дори му е трудно да стане от леглото. Възможно е едва надвечер да се почувства по-добре.

Вторият знак е ниската температура (субфебрилна) - 37,2-37,4 градуса. Това е температура, която е малко по-висока от средната нормална. Тя може да се повишава към 10-11 часа, а вечер да спада или да се вдига след полунощ и да остане с тези стойности през цялата нощ. Тогава човек страда от безсъние или сънят му е неспокоен от тревожни сънища.

Третият признак на намаления имунитет са честите заболявания. Човек се чувства полуболен, постоянно е настинал, страда от остри респираторни заболявания, често на устните му избива херпес, страда от гъбички по ноктите или кожата, появяват се алергични реакции. Всички заболявания се повлияват трудно от предписаното лечение. Докато човек приема лекарства - всичко е наред, но ден-два след края на терапията, болестта отново се връща.

Ако подозирате, че имате понижен имунитет, важно е да обърнете внимание и на още няколко признака. Например, лимфните възли се уголемяват, започват да болят. Жените се притесняват, че косата им започва да капе повече, ноктите се разслояват и чупят.

Болката в ставите и гърба също може да е признак на проблеми с имунитета. Появата на обриви и циреи, както и образуването на папиломи и брадавици, също показва намалена имунна активност. Нарушенията в храносмилането (диария и запек), проблеми с нервната система: забравяне, нарушена координация, разсеяно внимание.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фдг45646

    15 5 Отговор
    Най добрия и изпитан начин за подобряване на имунната система е СЕКСА но винаги с различен партньор ;)

    Коментиран от #5

  • 2 Кокоши трън

    8 2 Отговор
    Това, говори ли, за, слаб имунитет, тел.темп.-"в повечето случаи доста ниска, странна работа....ех, когато е стар човек, налягат го болести....дори с пневмония, бях с ниска телесна темп.....!(Чешит съм си...!)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Харалампи Добрев

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "фдг45646":

    Прекалената "фиксация" към секса и пристрастеност е може би факторът който най-много отслабва имунитета

    Коментиран от #6

  • 6 Чавдар войвода

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Харалампи Добрев":

    Сексът е здраве.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Костов

    2 3 Отговор
    Самобичувайте се с коприва,не е за алергични хора.Аз страдах от много болести.Каза ми го един 90 годишен,престраших се.Забравих и болести и всичко.Нямам намерение да лъжа,пролет лято по 5 пчели си жиля,през интервал о 20- 25 дена
  • 9 Костов

    2 2 Отговор
    Да уточня,по една пчела,5 пчели за сезона общо