17 Август, 2020 16:56 5 029 4

Цитрусов плод помага в борбата с рака

  • мандарина-
  • цитруси-
  • цитрусови плодове-
  • рак-
  • тумор-
  • кумкуат

Въпросният плод има способността да заздравява костите

Цитрусов плод помага в борбата с рака - 1
Снимки: Shutterstock

Откриха цитрусов плод, който има способността да забавя растежа на туморните образувания, да поддържа храносмилателния тракт и да съдейства за заздравяването на костите.

Кумкуатът (Fortunella japonica), познат още като „декоративна мандарина”, укрепва защитните сили на организма. Той е необходим преди всичко на хора, които боледуват често от сезонни настинки и грип. Плодовете на растението съдействат за поддържането на нормалните функции на стомашно-чревния тракт и помагат при битка с анорексията, гаденето и стомашното разстройство, пише „Сабах”.

Цитрусов плод помага в борбата с рака



Едно от важните свойства, които притежава този плод, е способността да забавя развитието на онкологичните заболявания. Съдържащото се в него голямо количество флавоноиди, прави тялото по-устойчиво на канцерогенни вещества, предизвикващи растежа на туморите.

Друга полза от плода за човешкото здраве е укрепването на костите, благодарение на високото съдържание на калций в плодовете. Те предотвратяват появата на бръчки и пигментни петна и подпомагат борбата с пъпките.

Кумкуатът е полезен и за зрението заради съдържащия се в него витамин А, като се смята, че е способен да предотврати развитие на катаракта.

Кумкуатът може да се яде заедно с кората. Препоръчва се също да приготвяне на мармалади и конфитюри, като добавка към чая или при приготвянето на салати и десерти.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    6 4 Отговор
    Глупости на търкалета.
  • 2 инж технолог по хранене

    4 1 Отговор
    Хубаво,ама тази „декоративна мандарина” я няма на нашия пазар. Имаме обикновени мандарини и портокали. Те имат същия химичен и хранителен състав като продълговатата мандарина. Затова,че какъв е проблемът?
  • 3 Който има рак

    0 0 Отговор
    Да яде, ама няма да помогне,.. язък на съседа, жи риве многу.!
  • 4 Анонимен

    2 1 Отговор
    За рак помага сварена билка змийско мляко и куркума.