Last news in Fakti

25 Август, 2020 15:22 3 249 2

Посочиха най-добрата междинна закуска

  • снакс-
  • закуска-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • полезно-
  • следобедна закуска

Ето на какво да заложим, ако изпитаме глад между отделните хранения

Посочиха най-добрата междинна закуска - 1
Снимки: Shutterstock

Лейла Кадирова, главният диетолог на Краснодарския край, посочи кои са храните, които са най-подходящи за задоволяване на глада между основните хранения. За това пише "Росийская газета", цитирана от БГНЕС.

Според експерта, идеалната лека закуска е чаша кисело мляко или зеленчуци и плодове, но сушените плодове също са подходящи. Допустима е и консумацията на ядки, но Кадирова предупреждава, че трябва да следим за тяхното количество. „Не препоръчвам консумацията на ядки всеки ден“, каза тя. "По-добре през ден и не повече от 30-40 грама."

Посочиха най-добрата междинна закуска


Диетологът засегна и темата за избора на млечни продукти: според нея не трябва да се купува мляко с масленост по-голяма от 3,2%. Тя допълва, че съдържанието на мазнини в заквасената сметана не трябва да надвишава 20%, а в изварата – 5%. Също така тя не препоръчва да се консумират напълно обезмаслени храни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    3 2 Отговор
    Лейла Кадирова, главнАТА диетолоЖКА на Краснодарския край,Според експертКАТА чаша кисело мляко или зеленчуци и плодове. Сушените плодове също са подходящи.
  • 2 Емил

    0 3 Отговор
    Какви са тези глупости, бе, Лейла Кадирова?! Всичките тези храни не са халал, обиждаш Аллах!