Last news in Fakti

27 Август, 2020 22:30 5 431 10

5 груби грешки при миенето на косата

  • миене-
  • коса-
  • здраве-
  • полезно-
  • грешки

Вижте как правилно да вършите това до болка познато действие

5 груби грешки при миенето на косата - 1
Снимка: Shutterstock

На пръв поглед да миеш косата си изглежда лесно. Всички правим това доста често, дори механично. Но има някои грешки, които вероятно допускате твърде често при миенето, които всъщност вредят на косата. Те я оставят суха, накъсана и дори са способни да причинят инфекция на скалпа.

Вижте кои са тези грешки, посочени от dariknews.bg.

1. Миете я твърде често

Според експерти да се използва шампоан при всяко миене на косата, не е напълно необходимо. Използването само на вода няколко пъти седмично е напълно достатъчно, за да се премахне видимите сплъстявания. Шампоанът, въпреки че чисти мазното от косата, дехидратира твърде много косата.

2. Не изплаквате преди шампоана

Хубаво е да изплаквате косата си само с вода поне минута преди нанасянето на шампоан. Така ще се премахнат всякакви следи от продукти за коса, които сте използвали - пяна, балсам, лак. Добре намокрената коса пък улеснява и работата на шампоана. По този начин ще използвате по-малко шампоан, когато миете косата си.
 
3. Балсам след шампоана

Така и препоръчват производителите, но все повече хора се убеждават, че ефектът е много по-добър, ако обърнем продуктите и първо сложим балсам, а след това и шампоан.
 
4. Слагате шампоан и на краищата

Ако връхчетата на косата ви са накъсани и сухи, може би точно това е причината. Корените на косата са най-мазни и затова имат нужда от измиване. Ако косата ви е по-суха към краищата, няма никаква нужда да слагате шампоан и по тях.

5. Миете косата си с топла вода

Най-добрата температура за косата ви е хладката. Топлата вода руши корените на косата ви и я прави по-слаба. Ако е хладка, тя би била достатъчно топла, за да отвори порите на косата ви, за да бъдат почистени и подхранени, и достатъчно хладка, за да не руши косъма.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    14 4 Отговор
    няма коса
  • 2 Харесвам игрите на стара майка

    10 1 Отговор
    Екстейшъни, зъби, кожа, боя, гърди - като ги махнеш, пшашилото от бостаня, шампоан и от леф може....!
  • 3 Честачь

    4 2 Отговор
    Лявата ръка на север, дясната на юг, но САМу при Новолуние
  • 4 веселба

    12 3 Отговор
    не се излагайте, вие по улиците разхождате ли се ? тонове прахоляк се изсипват и полепват на всяка минута по косата плюс мазното и с цялата гняс да си легнем на възглавницата
  • 5 hmhmhm

    5 2 Отговор
    не знаех , че трябва и косата да се мие ! Ами който не я достига , чак на главата ...
  • 6 Армянски Иврейн протестър

    8 3 Отговор
    Ако миете косата си без шампоан, значи сте хитър евреин, който си е обръснал главата, за да не дава пари на религиозните си колеги капиталисти, продаващи шампоан в комунистически държави под лозунга: Чистотата е богатство!
  • 7 Калия Неонова

    6 1 Отговор
    Две блондита си говорят: - Муцка, много съм умна! Уча английски, немски, алгебра...
    - Ай като си толкова умна, кажи "добро утро" на алгебра...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дебелата жълта свиня

    2 0 Отговор
    Каква коса, мечта, явно ползва шампоана на,, Дилоф,,...!

    Коментиран от #10

  • 10 Дръш телефона

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дебелата жълта свиня":

    Да не го изтървеш у вецету...!