1 Септември, 2020 13:21 6 789 19

Ето за какво е полезен алкохолът

  • алкохол-
  • полезен-
  • атеросклероза

В малки дози алкохолът е полезен при атеросклероза

Ето за какво е полезен алкохолът - 1
Снимка: Shutterstock

Специалистите отбелязват, че в малки дози спиртните напитки наистина са полезни при тази опасна съдова патология атеросклерозата.

Много е важно допустимото количество. Някои кардиолози препоръчват на своите пациенти незначителни дози алкохол за профилактика на атеросклерозата. Според тях полезно е да се приемат 32 грама чист спирт за жените и 36 грама - за мъжете. Ако спиртната напитка е 40-градусова, това означава 70 г твърд алкохол на ден, или 220-240 мл вино.

Специалистите предупреждават, че превишаването на тези дози влияе негативно на черния дроб и сърдечносъдовата система. Освен това те призовават мъжете да не прекаляват с бирата, тъй като тази напитка е доста калорична. Тя съдържа и голямо количество женски полови хормони естрогени, които от своя страна, намаляват нивото на тестостерон в мъжкия организъм, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една малка ракия вечер е полезна

    20 1 Отговор
    Като стане виното по една кана.
  • 2 Шушунайко

    9 0 Отговор
    Вярно е, една малка ракия бива и след това 2 тарги бирица. И мортос до сутрината.
  • 3 Да питам

    9 8 Отговор
    след натрупване на токсични елементи в тялото се получават възпаления особено там където е започнало нарушаване особено при ставите , как би могло токсичното вещество алкохол да е полезно след като знаем че допринася за възпаление ??? реално няма нещо за което да е полезен алкохола , имунната система реагира на токсичност(това полезно ли е според вас) , алкохола унищожава чревната флора , вредни и полезни бактерии в червата и стомаха се елиминират от алкохола(това полезно ли е) , алкохола най-приятелски подпомага натрупването на мазнини в кръвоносната система(и това ли е полезно) , сред най-натоварващо органи като дроб и бъбреци вещество е алкохола , няма 50 няма 100 грама спирта за вътрешно приемане е вреден

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Не е редно

    5 3 Отговор
    с такива статийки без очевидни доказателства да предлагате отрова на хората
  • 5 ДИКО

    9 0 Отговор
    Е браво хубава тема.аз пак всеки ден дъня по 1 кило ракия.и съм здрав като Бик.айде наздраве и не се бойте хакайте смело.И дано Радев като дойде на власт да намали алкохола.
  • 6 ДО 3

    3 1 Отговор
    НА МАРС КАК Е ..ИМА ЛИ ЖИВОТ ИЛИ ТИ СИ РОБОТ
  • 7 Не питам

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да питам":

    направо се възпалих.
  • 8 ДИКО

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да питам":

    Ти си мръднал
  • 9 логик

    7 0 Отговор
    Който пее, зло не мисли. Който пие, пее. Следователно, който пие, зло не мисли.
    Всичко е строго субективно. Не може да е едно и също при човек на 30 години, висок 190 и с тегло 90 кг. и при такъв който на 75 е 165 и тежи 55 кила.
    В науката обобщенията са недопустими, защото знаем ,че всяко правило си има изключения и именно те докават правилото.
    Подобни статии "едни учени доказали...." с точно като "едни жени казаха..."
  • 10 Един шофьор

    16 0 Отговор
    Първо се пие сто грама ракия на екс за да предупредиш организма че следва буря хапваш и продължаваш да пиеш от това пиене дето има най много.
  • 11 Хасан Азис

    5 5 Отговор
    Румен Радев пие само бяло шампанско обичам Турция не искам да живея в България
  • 12 С алкохола

    4 3 Отговор
    Почти или никак нямам познания,но като кажеш на някой простоват човек,атеросклероза,той го свързва нещо,че забравя,но не е съвсем така,..то така се започва с любов към алкохола ,днес една чашка,утре две ....замъглям погледа и утре пак...!
  • 13 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    Много е спорно дали алкохолът е полезен в някакви минимални дози.Руснаците напълно го отричат и смятат всяка глътка за вредна.Французите дават дози на чист алкохол,които не били вредни и не увреждали черния дроб!От моя опит ви Препоръчвам слеа 33-35г да започнете понякога и Твърд алкохол,а дотогава Спорт и най много 1бира ,или чаша вино с хубава храна!Сега над 60г,като работя на вилата-яко и се прибера с колата едно юзче,моя домашна ми идва ,като мехлем!Това ми говори че алкохолът в такава доза е полезен за мен!Не трябва да се пие Ежедневно твърд алкохол!Бирата е Полезна за Добрия холестерол и за Бъбреците в умерени дози!Най вредни са Газираните напитки които пиете,но за да го разберете трябва да ...го преживеете!Пак станах Учител!
  • 14 Гост

    1 0 Отговор
    Ако не беше алкохола, щях да откача вероятно. Помогна ми много! Сега го употребявам в малки дози, близки до посочените.

    Коментиран от #16

  • 15 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    При Онко лечение,или след онко-химио,имуно, или лъчева терапии никакъв алкохол!При Голям Успех,или Загуба препоръчвам напиване до ....Като казак!Но не повече от 3пъти за един живот!
  • 16 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    попитали един; Ти любител ли си на алкохола. Аз не съм любител, аз съм професионалист. Та с дозите, точно 100 твърд и една бира лятото или две чаши вино зимата с вечерята. На крак или в хоремага не пия
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Джери

    0 0 Отговор
    "Бирaтa e дocтa кaлoричнa и cъдържa гoлямo кoличecтвo жeнcки пoлoви хoрмoни - ecтрoгeни, кoитo oт cвoя cтрaнa, нaмaлявaт нивoтo нa тecтocтeрoн в мъжкия oргaнизъм." Затова ли, като пия бира пръцкам по дамски и ми се носят рокли,прашки и обувки с висок ток?
  • 19 водката

    0 0 Отговор
    е полезна единствено да разтваря крачката на ковричките