Италиански учени установиха, че пробиотиците в йогурта могат да намалят затлъстяването у децата и риска от сериозни болести като диабет тип 2, съобщи в. Daily Mail.
Изследването е сравнило 100 деца със затлъстяване на възраст от шест до 18 години. Някои от тях били поставени на диета с ограничени калории, а при други храната им включвала пробиотици с бифидобактерии.
Учените от университета на Източен Пиемонте в Италия наблюдавали децата в продължение на осем седмици. Групата на пробиотици отслабнала повече, подобрила се инсулиновата чувствителност, което намалява риска от диабет тип 2 и сърдечни болести.
Бифидобактериите разграждат въглехидратите и фибрите в червата. Те освобождават и мастни киселини с къси вериги, които контролират глада и подобряват храносмилането.
Според изследователите бифидобактериите са променили микробиома и това се е отразило на метаболизма на децата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дълбоко Виждащ
20:07 09.09.2020
2 Сандо
Коментиран от #3
21:01 09.09.2020
3 München
До коментар #2 от "Сандо":
На мой приятел баща му(лекар, практикуващ още на 91 г., всека вечер към 18:00 хапва по една кофичка Кисело мляко. Чувства се добре за годините си и изглежда добре. Тааааа, по-умерено с “научните” си коментари. Лека вечер!21:11 09.09.2020
4 мъжкар
22:56 09.09.2020
5 Аксел
диетолози първо разберете и вижте с очитеси какво консумират те тогава дрънкаите
20:38 10.09.2020