Last news in Fakti

13 Септември, 2020 18:57 6 797 3

Защо наричат тази билка "приятел на всяка жена"?

  • билка-
  • чай-
  • жена-
  • полова система-
  • репродуктивна система

Препоръчва се тази билка да се приема под формата на чай

Защо наричат тази билка "приятел на всяка жена"? - 1
Снимка: Shutterstock

Наричат билката ортилия „приятел на всяка жена“ заради благоприятното влияние, което тя оказва върху женските полови органи и репродуктивна система.

Билката балансира нивата на прогестерона в тялото и предотвратява оплаквания като болезнена менструация, както и признаците при предменструален синдром, информира flagman.bg.

Ортилията се употребява още при безплодие, предизвикано от възпалителни процеси, маточни кръвотечения, недоразвита матка, полипи, запушване на тръбите и заболявания на яйчниците.

В народната медицина за по-лесно зачеване ортилията се препоръчва да се приема под формата на чай в продължение на три месеца.

Въпреки многобройните си полезни действия не пропускайте да се консултирате с личния си лекар преди употреба.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    13 2 Отговор
    Джипито направо и накриво ще е запознато с билката Ортилия.....В повечето случаи джипито е един евтин Психотерапевт!Редки случаи на джипи,което може да чуе на слушалки проблем в бели дробове,а в мноого редки може да хване вирусна бронхопневмония на слушалки,но това е изключение!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.