Last news in Fakti

28 Септември, 2020 19:02 5 266 5

Как да изгладим бръчките само за 2 седмици (ВИДЕО)

  • бръчки-
  • кожа-
  • здраве-
  • стареене-
  • младост-
  • масаж-
  • трик

Трикът включва само две лъжици и постоянство

Как да изгладим бръчките само за 2 седмици (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Младостта и красотата на кожата ни зависят от правилното функциониране на кръвообръщението ни. Масажът на лицето е способен да го подобри, да изведе излишната течност от тялото и значително да изглади бръчките, както и да подобри цвета на лицето ни.

Всичко това може да стане благодарение на няколко лъжици.

Тази техника е много популярна в Япония, Корея и Китай. Днес европейските държави също започнаха да я практикуват. Например този метод е предпочитан от немския козметик Рене Кох.

Тънкости на процедурата:

Трябва да се запасите само с няколко компонента:

Чаени лъжици. В Азия например използват керамични или такива от порцелан, които са много по-полезни за масаж. Ако не притежавате обаче такива, то може да ги замените с обикновени лъжици. Най-важното нещо е да няма остри ръбове.

Естествено етерично масло, които не предизвиква алергична реакция или запушване на порите. Подходящо е кокосово, бадемово, гроздово, кайсиево масло или жожоба. Разбира се, може да го замените и с крем.

Студена и топла вода. Ако последователно натопите лъжицата в студена и после гореща вода ще получите прекрасен контрастен масаж.

Важно е да имате предвид няколко правила по време на масажа.

Първо, лъжиците, които използвате за процедурата, трябва да се съхраняват отделно и да се използват само за козметични цели.

Второто важно нещо: не трябва да почиствате лицето си с ексфолианти непосредствено преди масажа. Третото е да нанесете достатъчно количество крем или масла, за да лъжиците се плъзгат удобно и лесно.

По време на масажа е много важно да контролирате налягането на лъжицата, за да не нараните кожата си. Препоръчително е процедурата да се прави сутрин или вечер. Не забравяйте, че не бива да откъсвате лъжицата от лицето си – движенията ви трябва да са умерено интензивни, но в същото време плавни и непрекъснати.

Елиминирайте торбичките под очите

Прикрепете студените лъжици от изпъкналата им страна към зоната, под очите ви и ги плъзнете надясно и наляво, после нагоре и надолу. Ако кремът ви е специално за тази област, то движенията ви могат да са по-интензивни. Процедурата трябва да продължи около минута-две.

Отървете се от подутите клепачи

Затворете очи и много внимателно поставете студените лъжици върху клепачите си. Оставете ги да се затоплят, след това ги потопете в студената вода и отново ги сложете на клепачите си. Повторете това 50 пъти.

Заличете бръчките между веждите

Поставете охладена лъжица между веждите си и плъзнете нагоре-надолу докато прилагате лек натиск върху лъжицата. Направете същото движение около 10 пъти редувайки топли със студени лъжици.

Премахнете бръчките от носа.

Краищата на двете лъжици трябва да натиснат кожата в основата на веждите и да ги преместите към слепоочията, леко повдигайки ги. Повторете това 12 пъти.

Премахнете бръчките по челото

Поставете предварително затоплени лъжици в центъра на челото и бавно ги плъзнете към слепоочията си с кръгово движение. Вместо да правите кръгови движения, може леко просто да опънете кожата с лъжиците. След това се върнете в изходна позиция. Лъжиците трябва да се загреят отново с горещата вода. Продължителността на процедурата е около 2 до 3 минути.

Намалете назолабиалните гънки

Отворете устата си. Поставете затоплени лъжици до ноздрите си и с няколко кръгови движения ги плъзнете към ъгълчетата на устата си. Повторете това упражнение 5-7 пъти.

Сбогувайте се с двойната брадичка

Можете да направите дори това с лъжиците. Предварително ги потопете в гореща вода. След това поставете лъжиците в основата на двойната брадичка и ги плъзнете към предсърдията, като леко опъвате кожата. Повторете това 10 пъти.

Намалете бузите си

Много дами намират пухкавите бузки за недостатък. Ако сте от тях и искате да имате по-овално лице и аристократична изтънченост, то може да използвате отново лъжиците.

Прикрепете ги нагорещени с изпъкналата част към ъглите на устата, като ги държите изправени. Плъзнете ги към ушната мида с кръгово или вълнообразно движение през областта на бузите.

Накиснете отново лъжиците в гореща вода, поставете ги в първоначалната им позиция. След това отворете устата си, сякаш искате да извадите звука „е“ и повторете движението. Трябва да направите тази техника 5-7 пъти.

Отпускане на мускулите на врата

Прикрепете ръба на нагрята лъжица към зоната под ухото. Контролирайте степента на натиск плъзнете лъжицата по страничната линия на шията до ключицата. Повторете 10 пъти.

Вижте техниките в това видео:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    1 0 Отговор
    Нища тез способи, интересуват ме само, ако стана бяла, умна, млада и не ДК....!

    Коментиран от #2

  • 2 Или ше кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    Пука ми на,, лешовата,, ношница, акнету, трите мазни косъма....!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Stéphanie 🎲

    9 1 Отговор
    🥴Аха повярвах 😁🥴🙃😶.Имам колежка пробва това с лъжиците,разни хапчета от Амазон и не знам колко още крема със змийска отрова,охлюви .....👎Накрая си сложи ботокс.Има специална манипулация за торбичките под очите то да не ей така .Не пишете глупости моля ви.
  • 5 Хванете си богат и млат съсет за спонсор

    1 1 Отговор
    Моля ви се, аз съм куртурна, от маалата съм, аааа..!