30 Септември, 2020 15:40 3 742 2

4 храни за повишаване на енергията

  • храни-
  • енергия-
  • тонус-
  • здраве-
  • банани-
  • овесени ядки-
  • яйца-
  • риба

Често избираме храни, които са много вредни за здравето

4 храни за повишаване на енергията - 1
Снимка: shutterstock

Има много начини да повишим енергията си, като един от тях е храната, която консумираме.

За да сте в крак с неистовия ритъм на живот, тялото ви се нуждае от енергия. През повечето време, обаче се чувстваме изтощени от натоварения си ежедневен график.

Разбира се, може да има много причини за появата на такива неразположения, но във всеки случай ще е от полза да се храните с определени храни, които да ви дадат сила и подобряват тонуса ви.

Вижте 5 полезни и здравословни храни за повишаване на енергията.

Овесени ядки

Овесените ядки могат да повишат енергията мигновено. Поради тази се препоръчва да се консумират за закуска, защото овесените ядки ще ни дадат сили за активен работен ден. Овесените ядки са чудесна храна, защото съдържат много фибри и здравословни въглехидрати, които също са източник на енергия. И най-важното е, че тази каша може да се яде всеки ден, без опасения за странични ефекти.

Банани

Бананите са чудесен източник на енергия. Те съдържат много калий. Могат незабавно да предизвикат прилив на енергия, а калият е много полезен за мускулите, особено за хора, които активно се занимават със спорт или вдигат много тежести. Наред с това калият предотвратява спазми и други мускулни увреждания и спомага за регулирането на човешката нервна система. Яденето на два банана на закуска ще ви помогне да останете концентрирани и нащрек през целия ден.

Риба

Рибата съдържа омега-3 мастни киселини. Особено богати на тях са риби като тон, сьомга, пъстърва и сардини. Мастните киселини са отличен и най-важното бързодействащ източник на енергия. Наред с това включването на риба във вашата диета ще има положителен ефект, върху паметта и нервната система. Този продукт ще ви помогне да увеличите толерантността си към стреса. Именно рибите ще ви помогнат да се отървете от депресията и да подобрите фокуса си. Ако вашата закуска се състои от сандвич с риба тон, бъдете сигурни, че ще сте енергични през целия ден.

Яйца

Въпреки че много хора смятат, че яйцата са вредни за тяхното здраве, всъщност този продукт е много полезен и дори необходим за нашето тяло. Яйцата са богати на протеини, здравословни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти. Те са жизненоважни за нормалното функциониране на човешките органи. Яйцата спомагат за увеличаване на енергията и повишават нивото на нашата концентрация. Хапването на поне едно яйце на закуска ще ви зареди с енергия за през целия ден.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    5 1 Отговор
    И 4 те храни ВИ препоръчвам при Здрави хора в големи количества,а при Борба с рак-умерено с Яйцата и рибата,но повече орехи и бадеми,лешници,тахан и по- много качествен зехтин!
  • 2 Храни за ДП

    0 0 Отговор
    Да обслужват ДК....!