Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 19:37 8 157 4

Заменете кафето за събуждане сутрин с чай. Ето как...

  • кафе-
  • чай-
  • напитка-
  • сутрин-
  • ободряваща напитка-
  • здраве

3 вида чай могат да ни събудят сутрин вместо кафето

Заменете кафето за събуждане сутрин с чай. Ето как... - 1
Снимка: Shutterstock

Има хора, на които само миризмата на кафе им действа ободряващо. Те влизат в тази категория пристрастени към кафето, които не могат да си представят деня без кафявата напитка. Кафето им действа по-добре от аларма и не са на себе си, докато не отпият от него.

Истината е, че кафето определено не е от най-полезните неща, които консумираме и ако има как да го заместим е желателно да го направим, колкото и да обичаме да е част от ежедневието ни, пише trafficnews.bg.

Има билки, които действат точно така, както и кофеина, а в същото време не са вредни, а точно обратното – имат редица ползи за организма. Вижте трите вида чай, които може да пиете вместо кафе:

Ройбос

Това е една от най-употребяваните алтернативи на кафето. Напитката е безкофеинова и се прави в Южна Африка. Богата е на антиоксиданти и специални ензими, които намаляват стреса и стареенето на кожата.

Освен това, ройбосът помага на тялото да усвои по-добре желязото.

Зелен чай

Друга популярна алтернатива на кафето. Той обаче е също толкова силен, колкото него, но се пие повече, защото помага за детоксикацията на организма. Освен това е нискокалоричен.

За да имате по-здрава имунна система, може да пиете по 1 чаша зелен чай на ден.

Черен чай

Ароматната напитка се прави от растението Саmеllіа Ѕіnеnѕіѕ. Много хора я предпочитат пред зеления чай, но ѝ вкусът ѝ е по-специфичен и не се харесва от всеки.

В черния чай има танини и други полезни химикали, които подпомагат релаксацията на тялото и ободряват като кофеина в кафето. Освен това напитката, подобно на другите, се бори с възпаленията в тялото.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    6 4 Отговор
    Покажете ми тези които са го заменили, само по заглавието познавам на кого е статията

    Коментиран от #4

  • 2 Пацо

    4 3 Отговор
    Сутрин няколко кафета силни и няколко цигари. Кеф. В болница умирах за кафе но не и за цигари. Обяд черен чай. След обяд пак черен или зелен чай. Лятото вместо чай може и айс кафе. За какво ставаше дума?!
  • 3 Лора

    7 0 Отговор
    Зелен чай за истински жени.... това не е,, клише,, а самата истина...!
  • 4 Чук

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Аз съм от тези, които са минали сутрин от кафе на чай. ...Не, че въобще не пия кафе, де.