16 Октомври, 2020 17:31 4 742 8

9 храни, забранени за жените над 35

  • храни-
  • забранени храни-
  • жени-
  • над 35 години-
  • жени над 35 години-
  • здраве-
  • промени в тялото

Промените в тялото настъпват неусетно

9 храни, забранени за жените над 35 - 1
Снимка: shutterstock

Възрастта е само цифра, но ако не искаме тази цифра да се изписва на лицата и телата ни, трябва да нанасяме леки корекции в начина си на живот с изпълването на всяка нова петилетка.

След като навършим 35, не се случва нищо трагично. Или поне не внезапно и изненадващо. Промените в тялото настъпват неусетно, пише сайтът една.бг.

Когато вече са факт обаче, като няколко килограма отгоре и няколко нови бръчки, е малко късно за реакция. Затова е по-добре да правим малки промени, но на време и да си седим все така красиви, все едно сме на 28.

Едно от първите неща, които започва да се променя, е метаболизмът. Забавя се. Това не значи да се обречете на глад оттук насетне, а просто да внимавате малко повече какво ядете.

Всъщност, храните, които сме подредили в галерията, трябва да се избягват от всички, не само от жените над 35.

Захар във всичките ѝ форми, освен плодова

Просто недейте. Не ви носи нищо, освен грозота и дебелина. Ако ви се яде сладко, вземете банан, фурми или мандарини.

9 храни, забранени за жените над 35
Снимка: shutterstock

Маргарин

Надяваме се, че няма нужда да обясняваме защо тази т.нар растителна мазнина е вредна за здравето. Една филия с хубаво краве масло сутрин е за предпочитане пред изкуствено създаден продукт.

Бял хляб

Брашното, от което е направен, е лишено от всички полезни вещества на пшеницата. Само си дебелеем от него, нищо друго.

9 храни, забранени за жените над 35
Снимка: shutterstock

Обезмаслени и "обеззахарени" храни

Всеки процес, който премахва естествените съставки от храната, е вреден за здравето. Освен това естествените мазнини са полезни.

Сол

Задържа течностите в организма и ви кара да подпухвате. Но не я изключвайте изцяло, защото липсата на важни соли води до депресия.

9 храни, забранени за жените над 35
Снимка: shutterstock

Айс кафе и ...

Изобщо всяко кафе, което е над допустимите две кафета на ден. Прекаляването с кофеин нарушава ритъма на сърцето, променя метаболизма и в крайна сметка ви загрозява. Заменете го със зелен чай, по-полезно е за здравето.

Сладки газирани напитки

Нищо не ви носят, освен още и още калории и целулит.9 храни, забранени за жените над 35
Снимка: shutterstock

Бекон и други колбаси

Не избягвайте месото, избягвайте преработеното и пълно с консерванти месо. Печена пържола и салата е чудесен обяд, но запържен колбас - не.

Коктейли и бира

Разрешаваме само по един, само през лятото. През зимата заложете на червеното вино. По-малко захар и повече полезно действие. А и е по-изискано от разни там чадърчета и шарени сламки.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    6 10 Отговор
    Тва не е верно
  • 2 сила

    12 6 Отговор
    жена ми си яде каквото си иска това са глупости и пие яко бири
  • 3 Беги Мани

    8 1 Отговор
    Колкото повече им забранява, толкова повече ще се нахвърлят
  • 4 Уточнение

    5 1 Отговор
    Бяло сладко обаче може по всяко време!
  • 5 joro

    5 3 Отговор
    Кои им дава право на разни лаинояди да ни съвенват какво на нас ни се яде?
  • 6 сигурна

    8 1 Отговор
    Вярно е! На 40г. премахнах всичко горепосочено. За съжаление след заболяване. Сега на 52г. се чувствам като на 25г.Пълна с енергия, покорявам върхове, работата ми е песен... От заболяването ми и помен няма.
  • 7 Всичко гореизброено

    3 0 Отговор
    в статията е вредно за всеки, без значение от пол и възраст. Но списъка не е пълен - има още много боклуци, с които хората УЖ се хранят, а всъщност бавно се самоубиват. Но в такъв идиотски свят живеем - дори ябълките нямат вкус на ябълки... Всичко е изкуствено вече. Ама пък кой иска да живее вечно?... (това питаше уникалният Фреди Меркюри в една своя песен). А нашият ВЕЛИК поет Стефан Цанев е написал: "Носете си новите дрехи - падаме, както ходим, умираме, както спим..."
  • 8 Настопроценти

    1 1 Отговор
    А и е по-изискано от разни там чадърчета и шарени сламки. ДАЛИ Е С ЧАДЪРЧЕ,СЛАМЕНА ШАПКА И ШАРЕНА СЛАМКА,ОТ КОКТЕЙЛА ВСЕ СИ ДЕБЕЛЕЕМ. Хренете се по малко и по-често,и повече се движете. Другото е мижи да те лажем!