ФАКТИ.БГ

Прясна свинска мас - идеална профилактика срещу COVID-19

Мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика

Публикувана: 29 Октомври, 2020 19:36
23 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3057
Прясна свинска мас - идеална профилактика срещу COVID-19
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Прясната свинска мас ще помогне за укрепване на имунната система и справяне с различни заболявания, което е особено важно на фона на пандемията от коронавируса. Украинският диетолог и генетик Людмила Гончарова говори за това в канала на Vesti Ua, предаде РИА Новости, цитиран от actualno.com. Тя припомни, че през студения сезон тялото особено се нуждае от животински мазнини, които ще помогнат за справяне с вирусите, а витамините А и Е ще спомогнат за укрепването на имунната система. Тя даде за пример любима нейна „мазна храна“.

"Вземете маруля, всякакви зеленчуци и нарежете бекон на тънки филийки, добавяйки го към салатата. Поръсете със зехтин, конопено или ленено масло, посолете с хималайска сол и можете да я консумирате", каза Гончарова. Според нея са достатъчни само 50 грама свинска мас на ден.

Също така, не загрявайте продукта до температура над 40 градуса по Целзий, тъй като това ще го лиши от полезните му свойства. Диетологът добави, че мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
zeus
1 Отговор
Пълна лъжа, Баце колко филии с мас изяде, по села и паланки се криеше и пак го пипна вируса :)

Коментиран от #17, #18, #21


Оценка:
-6 +47

ТаУмВзе
2 Отговор
Напълно тралялясахте бе! Мутрата стайл бичите.

Оценка:
-4 +16

Последния Софиянец
3 Отговор
Донесете на Орлов мост.

Оценка:
-9 +6

4
Този коментар е премахнат от модератор.
Андрей
5 Отговор
Kovid 19 тест:


Оценка:
-0 +0

Пацо
6 Отговор
В събота ще го пробвам това с кило водка още мезета и вратни пържолки и няколко тъмни бири и ще ви кажа как е. Яко е.

Оценка:
-3 +18

Да ама
7 Отговор
Мюсюлмани те ко да правят

Оценка:
-1 +20

Хасан
8 Отговор
Ощи сига ши заколя свинкята.

Коментиран от #23


Оценка:
-1 +11

9
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
10 Отговор
та БМБ ни се подиграваше щото хапвал филия с мас еми то няма прасета ХОРА ХОРАТА по селата отказват да отглеждат прасета

Оценка:
-3 +8

Някой си
11 Отговор
Е бойкУ като е ял само филии с мас как така с ковид?!

Оценка:
-1 +7

Пържени
12 Отговор
Картофки със чиста,бяла като сняг свинска мас.Ммм,ъммм! Няма нищо по вкусно зимата.И до сега усещам аромата и вкуса на хруптящите резени.Който не е опитал,не е хапвал истински пържен картоф.Милото ми бабче( светла ти памет,бабченце) само така ги пържеше.А два резена " шарена сланина" върху комат домашен хляб? Предишните поколения ядяха сланина,свинска мас на поразия.Чак до пролетта.Холестерол беше марсианска дума.От краката,ушите и , главата на грухчо,правеха пача.Със черно поперче,дафин,чесън.И пак ядяха на корем.Днешните млади,чак нос запушват,само като споменеш от какво се е правела.Но излязоха изследвания от" Р.Кох" че именно пачата, е подържала здрави ставните връзки на българи,украйнци,румънци.Това което сега му казват по модерному-колаген".Хвърляте сериозни пари за разни хелиурони- мелиоурони( абе звучат по- така модерно,западняшки)., а предците ви от живия живот са усетили,кое кое е! В заключение,тези експертите от " Кох" доказват,че този колаген от грухчовата пача,се усвоо от организма н човека на 97,3%.без никакви странични ефекти.Затова нашите предци са ходели километри без да изохкат,жънели са приведени с часове,работели са със брадва и мотика до 70-80годишна възраст.

Коментиран от #13, #14, #16, #20


Оценка:
-1 +25

ГРАД КОЗЛОДУЙ
13 Отговор

До коментар #12 от "Пържени":


прав си но това беше едно време сега много ХОРА ГРЛАДУВАТ

Оценка:
-1 +6

Шопо
14 Отговор

До коментар #12 от "Пържени":


Купи си 3-4 кила сланина ,сдроби я и я пръжни. Извади пръжките и се мези ,а с маста си пържи ксртофи

Оценка:
-1 +6

Ако нямам проблеми със шекеря и кръвното
15 Отговор
На драго сърце....!

Оценка:
-1 +5

Хасан
16 Отговор

До коментар #12 от "Пържени":


Има по-вкусно!
Това е сланинка с топъл хляб от фурната и лук!

Оценка:
-0 +8

Бачо Киро
17 Отговор

До коментар #1 от "zeus":


Ми не са му давали прясна бе, лъгали са го като малък горкия... А той си мислел, че е прясна мас връз порязаницата...

Оценка:
-2 +5

Хоху
18 Отговор

До коментар #1 от "zeus":


Айде стига бе вече е тотално банално да политизиране всяка новина и да ръсите едни и същи тъ пиз ми . Баце туй баце онуй . Ами като дойдат изборите си избираш По- хубав.

Оценка:
-4 +4

Шишиииии
19 Отговор
Скри се докато премине пандемията. Да се скрият и бацо, цацата, агент Иван, ал.бож и други тежкотоварни

Оценка:
-2 +2

София
20 Отговор

До коментар #12 от "Пържени":


Прав сте но днес предпочитат да консумират месо от соя. За да се подържа здрав човешкият организъм са нужни съставки изграждащи тъканите за кръв, мускули, кости, кожа и т. н. Идеалната храна за човека е човешкото месо, защото точно там са идеалните аминокиселини съвместими с човешкият организъм но по етични причини и за избягване на канибализъм, се използва свинско месо. Семейство Свиневи са най - близки като съставки до човешкото месо , за това се храним със свинско месо, защото е нужно за физическото оцеляване. Веган се става само по убеждение ако наистина човек го желае и без страдание се лишава от храни от животински произход за да спаси животните - Уважение към истинските вегани и съжаление за модерните вегани, които просто следват само една мода и бизнес рискувайки здравето си.

Оценка:
-1 +4

Малко е буал
21 Отговор

До коментар #1 от "zeus":


св. Мас като дете мутрата, затва сека го копна 👑

Оценка:
-0 +2

Да оставим Бойко
22 Отговор
Наистина в българска кухня на Бакантурист в рецептурите са описани с три варианта мазнина: растително, краве масло и свинска мас. Различават се по температурата на димене и вкусови и качествени свойства. Няма да пържа риба в свинска мас :) , но интересно ми беше да видя, че се ползва в сладкарството.

Оценка:
-0 +0

Истината
23 Отговор

До коментар #8 от "Хасан":


Иване защо се пишеш Хасан?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Красимир Каракачанов
Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов с визия за военната служба.
Да вкараме младежите в казармата, за да възстановим мъжкия им вид"

Още бисери
ТОП 5