Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 15:02 5 782 10

Чудотворна бабина рецепта бори болките в гърлото

  • рецепта-
  • болки-
  • гърло-
  • грип-
  • настинка-
  • лекарства-
  • лимон

Продуктите за тази рецепта можем да намерим у дома

Чудотворна бабина рецепта бори болките в гърлото - 1
Снимка: Shutterstock

Студеното време настъпва, а с него идва и сезонът на настинките и вирусите. Тази година, освен с тях, трябва да се борим и с коронавуриса. Най-често първите симптоми на грип и настинка усещаме в гърлото - то започва да ни дразни, зачервява се, а след това започва и да боли, в повечето случаи силно и мъчително.

След болката в гърлото идват и други беди като вдигането на висока температура, запушен нос, цялостна отпадналост. На всички ни се е случвало да ни боли гърлото и сме изпитали кои хапчета действат и кои не, но е редно да опитаме да се преборим с вируса или настинката първо по естествен начин, а след това с лекарства, пише Флагман.

Важното е болестта да се хване навреме и да не ѝ позволите да се задълбочи. За целта трябва да пресечете проблемите с гърлото, а е доказано, че има един бабин лек, който ще се справи с болката и неприятното усещане.

Всичко, което ви трябва, за да си направите лекарството, е мед, лимон и сода.

Самият проф. Кантарджиев съветва още от началото на пандемията, че можем да противодействаме на болките в гърлото с лимон и сода.

"Изключително важно е да не се губи време. Ако хората имат главоболие, кашлица и висока температура, не бива да чакат да им мине, а незабавно трябва да вземат мерки. Първият етап са антиоксидантите. Затова дезинфекцията на устата и гърлото с лимон и сода и могат да изиграят важна роля като спрат вируса. Защото COVID започва от гърлото и ако не се вземат мерки, не само, че заразяваш семейство и близки, но слиза и в белия дроб. Комбинацията от лимон и сода може да е много полезна за хoрата."

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока на половин лимон в малка паничка, добавете към него половин ч.л. мед и сода на върха на лъжичката. Разбъркайте сместа добре, докато не се получи гъста пяна.

Изяжте сместа бавно, на малки глътки, като се старайте да я задържате колкото се може по-дълго на гърлото си.

Можете да правите процедурата по два пъти на ден - сутрин и вечер. Още на същия ден със сигурност ще усетите облекчение на болката.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    6 26 Отговор
    Аве няма корона вирус ве ненормалници идва ми да крещя вече както и на 4 милиона българи все още с ума си

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 някой

    22 11 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Заради такива като теб умират хора. Като толкова много си убеден, влез в някое отделение, където постъпват болни, заразени от вируса! Многознайник нещастен!
  • 3 До българин

    13 8 Отговор
    Ти си абсолютен примат,замръзнал в точката на глупостта и безхаберието.Не виждаш ли какво става и у нас и в целия свят.Тези хора в интензивното да не би да са там по желание,търси се и кръвна плазма за тежки случаи.Свали си розовите очила и погледни реалността.

    Коментиран от #7

  • 4 1234

    2 4 Отговор
    Тантум Верде Бори болката в гърлото за 10 секунди
  • 5 Коронавирус няма факт

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Има много по слаба форма която засяга само крайно болни да ограничат тях да не излизат от дома им като не искат да умират не здравите онзи вирус който убива който види го няма Съжалявам за глупаците които вярват в него но го няма всичко е за пари в момента
  • 6 Кккйххк

    5 0 Отговор
    Черна ряпа се издълбава и се реже върха. Слага се горещ мед в ряпата и се чака. Меда се просмуква и каквото излезе е елексир.
  • 7 1234

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "До българин":

    Да приятелю Всички ще умрем почвай да се кръстиш във въздухът обикаля нещо което ни убива като ни види недей да излизаш повече от домът си
  • 8 един

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А земята е плоска, и рептили командват света.
  • 9 На път е

    3 0 Отговор
    появата на нова религия! Две хиляди години след Христос, дойде времето на стейхоумувците- привържениците на куронавируса от последния ден! Куронавируса ще пребъде! Амин!
  • 10 цербер

    0 0 Отговор
    като се стараЕте да я задържате