4 Ноември, 2020 17:03 5 094 3

Не яжте тези храни, когато сте болни

  • здраве-
  • настинка-
  • грип-
  • болест-
  • полезно-
  • храна

Тези няколко храни могат да влошат състоянието ви

Не яжте тези храни, когато сте болни - 1
Снимка: Shutterstock

При първите признаци на настинка или грип всички знаят какво да направят: пригответе си домашна пилешка супа, направете чай с лимон или джинджифил; пийте прясно изцеден портокалов сок, а цитрусовите плодове "поглъщайте" в големи количества, съветва trafficnews.bg.

Но знаете ли, че някои здравословни храни могат да навредят на и без това чувствителното ви здраве? Ето списък на храните, които никога не трябва да ядете, когато сте болни.

Когато имате грип, настинка или треска, избягвайте:

Спанак

Смята се, че спанакът активира клетките, наречени мастоцити, за освобождаване на хистамин и активиране на възпалителния процес, което допълнително изостря умората и други симптоми на настинка и грип.

Орехи

Тези храни съдържат хранителни вещества, които помагат на организма да се бори с инфекцията, като цинк и витамин Е. Но е добре да се въздържате от консумацията на този продукт в първите дни от заболяването, особено ако имате стомашен вирус или треска. Орехите са богати на мазнини, за обработката на които тялото се нуждае от дълго време, а това може да ви лиши от енергията, от която се нуждаете.

Броколи

За да избегнете дразнене на стомашно-чревния тракт, яжте храни, които съдържат по-малко фибри и са по-лесни за храносмилане, така че тялото да има време да се бори с инфекцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    32 2 Отговор
    Само тлъсто свинско за ужас на правоверните!!!¡
  • 2 Един

    10 2 Отговор
    Дааа така е,затова ви каня на вилата си в софрониево да видите каква ливада имам за пасане
  • 3 Шопо

    2 3 Отговор
    Само пръжки,сланина,бахур,спръжа, суджук,луканка !!! Абе,месоооооо!