11 Ноември, 2020 22:30 5 486 12

8-часовата диета - лесна и ефективна

  • 8-часова-
  • диета-
  • фастинг-
  • отслабване

Вижте какви са принципите на този метод за отслабване

8-часовата диета - лесна и ефективна - 1
Снимкa: Shutterstock

8-часовата диета е един от най-простите хранителни режими, който има много предимства, като ви помага да свалите нежеланите килограми, пише actualno.com.

Какви са принципите на 8-часовата диета?

8-часовата диета се ръководи от два научни принципа. Дори да го следвате само 3 дни в седмицата, това ще работи. Преди всичко - гликогенът присъства в черния дроб и е най-лесно достъпният енергиен източник. Изгаряйки го, тялото е принудено да започне да изгаря мазнините, за да получи енергия. 8-часовата диета учи как да включите „фурната“ в тялото си, която изгаря мазнините, докато спите.

Второ, 8-часовата диета стимулира митохондриалната функция, енергийният източник, който се намира в клетките на тялото. Когато тази функция се подобри, енергийната мощност. Това се увеличава максимално и нивото на вътреклетъчното увреждане, причинено от лошо хранене, се намалява. Това забавя процеса на стареене и минимизира риска от рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет и болест на Алцхаймер. Ще видите как тези излишни килограми изчезват, независимо какво ядете.

Нежеланите излишни килограми ще намалят, когато ядете само за период от осем часа, 3 дни в седмицата. Основният принцип на тази диета е, че давате възможност на тялото да отслабва. Това става, като ядете за период от осем часа. Това от своя страна позволява на тялото да абсорбира хранителни вещества и ефективно да елиминира токсините.

В тази диета приемът на калории е ограничен до осемчасов период. През останалите 16 часа през деня храненето е забранено. В това гладно състояние тялото не може да приема калории, които да се превърнат в използваема енергия. Може бързо да отслабнете за 16 часа на ден от 3 до 7 дни седмично; това зависи изцяло от вашите цели.

В продължение на осем часа, когато е разрешена храна, може да ядете каквото искате. Всяка храна и напитки могат да се консумират във всякакви количества. Яжте специфична комбинация от определени храни, които са богати на хранителни вещества - плодове и зеленчуци с високо съдържание на фибри, пълнозърнести храни, здравословни мазнини и постни протеини. Приемът на достатъчно вода през целия ден е изключително важен.

Когато следвате 8-часовата диета, може да изберете своя осем часов период на хранене. Това може да бъде от 9:00 до 17:00 или от 15:00 до 23:00. Силно препоръчително е обаче да не се храните през следващите часове, за да увеличите максимално изгарянето на мазнини и загубата на тегло. Храните, които консумирате (протеини, здравословни мазнини и висококачествени въглехидрати), помагат да се запълни стомахът, като същевременно намалява глада и апетита. Това значително улеснява отслабването.

Ежедневните тренировки са друг ключ към ефективността на тази диета. 8-минутно упражнение ще помогне за поддържане на мускулната маса. Това от своя страна ще помогне за поддържане на метаболизма, което е важно, когато спазвате някаква диета.

Имате свободата да изберете своя собствен осем часов период на хранене. Това означава, че може да създадете свой собствен график за хранене за деня. Всичко, което трябва да направите, е да имате предвид, че приемът на храна трябва да бъде през следващите часове на деня, за да стимулира изгарянето на мазнини и отслабването.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 24 ЧАСА

    10 7 Отговор
    24 часа ОПГ-ГЕРБ и комуниста Борисов са най-некадърната и долна утайка на БКП!
  • 2 Жак Фреско

    26 0 Отговор
    Може да ядеш каквото ти се яде ако искаш да изглеждаш добре но помни: проблема на човеците не е в употребата а в ЗЛОУПОТРЕБАТА ! Това е истинската рецепта по малко лакомия и алчност !
  • 3 ТРИТЕ ШИШКОВЦИ

    9 5 Отговор
    Тия ги разпраяй само на другите!
    Борисов, Пеевски и Цацаров маат само вълча салата!

    Коментиран от #5

  • 4 Лост

    6 2 Отговор
    Статията е като рекламите на телешопинг, постоянно повтаряне на 8 и 16часа. Яж 8 часа и спи 16 и пей сърце.
  • 5 Бате Бойко

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТРИТЕ ШИШКОВЦИ":

    Тая шия не е от трушия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2536

    4 5 Отговор
    Aбcoлютнo вpeднa диeтa. Би тpябвaлo aвтopитe нa пoдoбни мaтepиaли и peдaкциитe, кoитo ги публикувaт, дa нocят oтгoвopнocт зa тoвa, чe peклaмиpaт oпacни нeщa, пpeдcтaвяйки ги зa пoлeзни.
  • 9 Диета....!?

    2 1 Отговор
    Ако бях,, импозантна,, на драго сърце.!
  • 10 Рошко

    4 2 Отговор
    Християните си имат 3 пост, мюсюлманите един 1 месец за евреите незнам, неща които сега ми ги дъвчете са написани преди хиляди години
  • 11 инж технолог

    3 0 Отговор
    ,, импозантна,, се отнася за предмет,означава впечатляваща с размерите си,а не за диета. Всички диети са вредни и не ги препоръчвам.

    Коментиран от #12

  • 12 Ако можеше да мислиш

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "инж технолог":

    Нямаше да го пишеш това.....!