Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 14:26 2 840 8

Това са най-вредните хранителни навици при жените

  • диета-
  • диетоложка-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • жени-
  • вредна храна-
  • вредни навици

Диетолози посочиха какви прегрешения допускат жените при храненето

Това са най-вредните хранителни навици при жените - 1
Снимка: Shutterstock

Американски диетолози посочиха 10 от най-вредните хранителни навици на жените, съобщи изданието Eat this, not that!, цитирано от БГНЕС.

Дипломираната диетоложка Лорен Харис-Пинкъс твърди, че жените, особено майките на малки деца, често ядат на крак. Според нея това е много вредно и мозъкът не може пълноценно да приеме храната. Трябва да се яде в седнало положение, да с използва чиния, вилица и лъжица и внимателно да се сдъвква храната.

Тя също съветва да не се дояжда останалата от децата храна, а да се изхвърля, защото в нея има много калории. Харис-Пинкъс препоръчва предварително да се приготвят полезни менюта с плодове, зеленчуци, йогурт, а не през деня да се търси в хладилника нещо, с което да се напълни коремът.

При избора на храната диетоложката съветва да се слуша организма, а не да се избира нещо, което е по-малко калорийно. В противен случай човек ще изяде повече, но няма да се засити. Тя предложи да не се лепват на храните етикети като „полезни” или „вредни”, а да се избере меню на базата на съдържащите се в продуктите хранителни вещества, витамини и минерали.

Нейната колежка Келли Джоунс препоръчва жените задължително да включват в менюто си белтъчини: например йогурт, овесена каша с орехи и семена или пълнозърнест хляб. Диетоложката отбеляза, че жените често пропускат закуската, ако предната вечер са се наяли добре, но накрая те пак ядат много следващата вечер. Джонус предлага да се пробва пълноценна закуска и няколко пъти да се хапне нещо малко през първата половина на деня, за да се промени режима на храна. Тя призова жените да не разчитат на нисковъглехидратни диети, които протичат дълго време, защото това може да има отрицателен ефект върху репродуктивното здраве. Напоследък тя препоръчва да се намали максимално броят на хапванията и да се премине към по-пълноценни приемания на храната въпреки натоварения график.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 инж технолог

    2 2 Отговор
    "да сЕ използва чиния, вилица и лъжица и внимателно да се сдъвква храната." Тя прeдлoжи дa нe ce лeпвaт нa хрaнитe eтикeти кaтo „пoлeзни” или „врeдни”, a дa ce избeрe мeню нa бaзaтa нa cъдържaщитe ce в прoдуктитe хрaнитeлни вeщecтвa, витaмини и минeрaли." ТОЧНО КАЗАНО.
  • 3 Възрастен човек

    2 2 Отговор
    Не прекалява,, нито с вредни, нито с полезни храни, организма на млади години го слушаш и можеш да закусиш.,, дори с пържола, за съжаление, на някои хора , акъла им идва късно.. и не важи дори и поговорката....!
  • 4 Иванов

    5 2 Отговор
    Да се изхвърля годна за консумация храна е грях! Затова храната, останала от децата трябва да се доизяжда! За това не е права!
  • 5 Танчи

    3 2 Отговор
    Жените нямаме вредни навици 😉.
  • 6 упс

    3 1 Отговор
    Нито йогурта, нито овеса, нито орехите, нито пълнозърнестия хляб съдържат белтъчини, повече от нормалното. Йогурта е само нишесте. Той не е кисело мляко. Белтъчини имат лешниците, кашкавалът, бобовите култури и месото.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.