Last news in Fakti

16 Ноември, 2020 09:18 2 380 8

Защитните маски и студът – лоша комбинация за кожата на лицето

  • защитна маска-
  • студ-
  • зима-
  • кожа-
  • грижа-
  • козметика-
  • ретинол

Ето как да предпазите кожата си

Защитните маски и студът – лоша комбинация за кожата на лицето - 1

Традиционно по време на есенно-зимния сезон кожата ни има нужда от по-специални грижи. Поради почти непрестанното носене на маски, често се появяват специфични реакции на кожата, някои от тях дори непознати и за самите нас и изискващи особено внимание. Славянка Стойкова, мениджър на компания, вносител на професионална козметика Skeyndor за България, дава няколко универсални и изпитани съвета.

Хидратация вечер, а не сутрин

С носенето на маските променяме бактериалната среда на кожата. Най-честите резултати от това са пъпчици и зачервяване. През есента и зимата трябва да наблегнем на по-подхранващи и защитни кремове, а хидратирането да се прави вечер, а не сутрин. Зимата е „богата“ на продукти, които се ползват само през този сезон. Те имат за цел да регенерират, изсветлят петънцата и да ексфолират кожата, така че тя да засияе отново. Това е защото съдържат киселини, ретинол и витамин C. Подходящи са и за възстановяване на кожата.

Защитните маски и студът – лоша комбинация за кожата на лицето

Ретинолът възстановява компонентите от междуклетъчното пространство като колаген и хиалуронова киселина например, а те имат отношение и към антиейдж грижата. След употреба кожата видимо изглежда по-млада и по-здрава. Тези съставки не е хубаво да се ползват през лятото, но пък зимата е прекрасен момент да набавите така необходимата енергия и блясък на кожата. Линията Dermapeel например, която съдържа продукти с пилинг ефект, е много подходящи за настоящите месеци. Дневният крем е с 8% киселина, SPF 20 и с пептиди, които обновяват кожата от нивото на най-долните слоеве на епидермиса.

Витамин C за сияйна кожа

Най-новата световна тенденция при козметиката е блясък и кожа, която е перфектна и бяла. Този вид се възприема като израз на здраве и щастие и е повлиян от азиатската мода. Как да го постигнем? Чрез пилинг, витамин C и ретинол или комбинация от изредените.

В козметичната наука ексфолирането вече се счита за недостатъчно. Освен това, много е важно, когато обновяваме кожата, не просто механично да премахнем горния слой от мъртви клетки, но и да го направим по правилния начин с респект към процесите на кожата, която ще има нужда от възстановяване.

Ако една дама има дори два от проблемите петънца, загуба на блясък, отпускане, фини линии, ретиноловите продукти вършат чудеса! Те ще възстановят кожата по такъв начин, че тя да започне да работи като по-млада. Ретинолът се използва и в терапии за мазна кожа и антиейдж процедури.

Не на последно място е и важността на витамин C. Той има свиващо действие по отношение на разширени пори - чест проблем за най-разпространения тип кожа при българските жени, а именно комбинираният. Витаминът има и изсветляващо действие, стимулира колагена и дарява с блясък. Всичко, необходимо за самочувствие и младолик вид!


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малка долна к

    5 2 Отговор
    От опит знам, че бялата течност помага най-много.
  • 2 Сила

    9 2 Отговор
    Просто не носете безсмислените маски и ще бъдете красиви и здрави! И живи!!!!
  • 3 1-20

    7 1 Отговор
    Минути за реклама. Жалки oтрeпки, поне не го публикувайте като новина.
  • 4 Мдаааа

    2 0 Отговор
    Ама на кои им пука за кожата ви вееее?Важното е да сте шашардисани!
  • 5 Венелинче

    1 0 Отговор
    От твойте статии съм научил,че белият гъстак е най-добър за гълтане и мазанье по кожата.И ти ли се продаде на фармацевтичните компании?
  • 6 Шамара

    0 0 Отговор
    Ама аз искам да знам като редовно нося гумен калъф на бастуня, трябва ли да се хидратира ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.