16 Ноември, 2020 17:31 3 432 6

Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло

  • джинджифилово мляко-
  • джинджифил-
  • мляко-
  • здраве-
  • имунитет-
  • имунна защита-
  • грип

Тази напитка засилва и имунната защита на тялото

Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло - 1
Снимка: shutterstock

Джинджифилът има пикантен вкус и е чудесна добавка към супи, ястия, фрешове, маринати. Тази суперподправка, която освен че прави ястията по-вкусни, има и неизброимо количество ползи за здравето, осигурявайки калий, калций, витамин С, витамин В4 (холин) и още много нужни на организма витамини и минерали.

В сезона на настинките и грипа, този корен става неизменна част от продуктите в хладилника ни.

В комбинация с прясно мляко се превръща в напитка, която може да помогне по-бързо да се възстановим. Млякото е хранително, осигурявани витамин D, калций, необходими на тялото ни.

Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло
Снимка: shutterstock

Джинджифиловото мляко повишава имунитета, тъй като пикантната подправка има естествени противовъзпалителни и антимикробни действия. Антиоксидантите, съдържащи се в напитката, могат да намалят вредното влияние на свободните радикали, пише az-jenata.bg.

Подобрява храносмилането
Джинджифилът е полезен за храносмилателната ни система. Той намалява риска от запек, облекчава болките в корема, стомаха.

Намалява риска от остеопороза
Джинджифиловото мляко помага за подобряване на костната сила, тъй като млякото съдържа много калций, калий и магнезий, които са важни за здравето на костите. Джинджифилът се препоръчва също при артрит, остеопороза, тъй като намалява болката и възпалението.

Облекчава възпалено гърло, кашлица
Джинджифиловото мляко е подходяща напитка, когато страдате от болно гърло, кашлица, мускулни болки, отпадналост, тъй като има противовъзпалителни свойства.

Как да си приготвите джинджифилово мляко?

Ще ви бъдат необходими:
около 1 ч. л. стрит или настърган корен от джинджифил
около 250-300 мл мляко.

Смесете джинджифила с млякото и варете около 5-7 минути на тих огън. След това прецедете напитката и добавете мед по желание.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Др Габровски

    9 1 Отговор
    С това количество джинджифил не ви мърда стомашно неразположение и запек. В някой случаи и стомашно кървене. Изобщо, какво са тук някакви 15 години, през които учим и специализираме медицина, за да можем да кажем, че познаваме реакциите на човешкото тяло, когато една журналистка сяда и за 15 минути си измисля, как се лекува артрит, остеопороза, и каквото се сетите.
  • 2 Психо Доктор

    8 1 Отговор
    Рекламна статия, джинджифила скочи от 6 на 10-12лв. Наздраве.
  • 3 експериментатор

    1 3 Отговор
    Ще го пробвам. Звучи по-добре отколкото, джиндж, черен пипер, вода и мед.
  • 4 Кое по лесно

    5 0 Отговор
    Стрит или настърган, за, да, не се мъча, затова питам....?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.