Last news in Fakti

16 Декември, 2020 19:36 2 446 10

Какво количество протеин трябва да консумирате всеки ден?

  • протеин-
  • диета-
  • отслабване-
  • хранителен режим-
  • количество

Според Американското министерство на земеделието (USDA), телата ни трябва да получат около 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло

Какво количество протеин трябва да консумирате всеки ден? - 1
Снимкa: Shutterstock

Телата ни се нуждаят от постоянно снабдяване с протеини, ако се опитваме да отслабнем. Протеинът ни държи сити и удовлетворени. Ако сложите малко пилешко и ядки в салатата, ще бъде много по-малко вероятно да ви се прияде нещо сладко след 1 час.

Протеинът също така поддържа вашия метаболизъм много повече от други хранителни вещества като въглехидрати или мазнини, пише actualno.com. В изследванията за загуба на тегло при затлъстели индивиди, групите, които ядат адекватни количества протеини, губят най-голямо тегло. Така че, не попадайте в порочния кръг на гладуване. Уверете се, че давате на тялото си нужното количество протеин. А ето колко е то:

Според Американското министерство на земеделието (USDA), телата ни трябва да получат около 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло. Благодарение на последните научни открития относно ползите от морските дарове, USDA препоръчва почти 20% от нашия протеинов прием да идва от морски дарове.

Но ако не харесвате рибни продукти? Пробвайте с други храни с високо съдържание на протеини, като пилешко, яйца, червено месо и млечни продукти. Ако търсите растителни протеини, защото сте вегетарианци или просто не искате да ядете пържоли всеки ден, опитайте боб, ядки, семена и соеви продукти.

Важното е да се яде голямо разнообразие от храни в семейството на протеините. Затова, уверете се, че давате на тялото си нужното му количество.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е ако не тренирате

    12 0 Отговор
    Ако тренирате 1,5 - 2,5г на килограм.
  • 2 Gr Kozloduj

    6 4 Отговор
    Баба ти дали е гледала тия таблици?
    Малеее, кви сте джендъри и скопени журналисти!
    Скоро ще ви печем на бавен огън и през това време ще пресмятаме колко калории и колко белтъчни отдавате докато се готвите!
    Абсолютни дивотии пишете и се чудя кой ли ви плаща!

    Коментиран от #8

  • 3 Чуйка

    3 1 Отговор
    Колкото и да консумирате ще усвоите 25грама на хранене за мускулна тъкан - другото ще се хвърля на потребностите на организЪма барабар с въглехидрати и мазнини (поддръжка на телесна температура, работа на органи, дишане и т.н., а остатъка от калориите ще стане масссс!) Опитайте да четете и да слабеете - при нарушение на въглеродния обмен страда първо мозАка ))) Що така?!

    Коментиран от #4

  • 4 8234рвф923

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чуйка":

    Съдейки по коментарът ти е ясно "що така".
    Дали един дето спи на бюрото и един дето цял ден носи торби с цимент. имат една и съща нужда от тия 25 грама?
    Малее, колко сте изкуфели, че и ни учите да четем, а вие не четете и не мислите.
    Я ми кажи защо преди 30 години в един клас имаше най-много едно дете с наднормено тегло и защо сега има само по едно дете с нормално тегло?
    Изкуфяла работа сте!

    Коментиран от #10

  • 5 Диверсант

    0 1 Отговор
    ВЕНИ. само като прочетох че источника ти е краварски и спрях. Извинявай но точно тия лайййняни чували немогат ме учи какво да ям
  • 6 Няма, да, се боря, със,

    1 2 Отговор
    Хипопотам, не ми трябват протеини..!
  • 7 Медуза

    2 1 Отговор
    За мъжете един протеинов шейк сутрин след кафето и цигарата е достатъчен. Но за жените...лапане сутрин за добро събуждане на мъжа, обедна бибитка за тонус и настроение, и вечер-здрава тръба. Всичкото това придружено с гълтане на натурален протеин.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чингиса от морето

    1 2 Отговор
    Те така с протеин става. Едно време деда ви пукаше само конско месо и млеко, та завладе 1/2 свят.

    А ония джендъри на зърно, па на киноа ли, киа ли - на рояци точка ком падаха под монголците.

    Затова протеинчето на макс, сабята винаги наточена и нагоре насочена!!!
  • 10 Чуйка

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "8234рвф923":

    Отговора е в онези "преди 30 години" ако това ти е въпроса -" Малеее, колко сте изкуфели/..."