Last news in Fakti

1 Януари, 2021 19:44 7 873 8

4 начина за ефективно почистване на черния дроб

  • череб дроб-
  • храни-
  • прочистване-
  • народна медицина-
  • естествени продукти

Има няколко начина да си помогнете чрез народната медицина

4 начина за ефективно почистване на черния дроб - 1
Снимка: shutterstock

Един от най-важните органи постоянно се нуждае от нашата подкрепа . Въпреки това начинът на живот на класическия градски жител рядко позволява на черния дроб да се отпусне: мазни храни, алкохол и други постепенно нарушават функцията на черния дроб.

Има няколко начина да помогнете на черния си дроб с натурални продукти. Ето кои са те:

Овес

4 начина за ефективно почистване на черния дроб
Снимка: shutterstock

Най-простият начин, но не по-малко ефективен. Овесът отдавна се смята за една от най-здравословните храни и употребата му в различни форми помага не само за възстановяване на черния дроб, но и за подобряване на храносмилането като цяло.

Как да готвим овеса: трябва да изсипем супена лъжица смлян овес с литър вряща вода и да оставим за около 10 часа. Пием бульона от една чаша три пъти на ден, половин час преди хранене.

Джинджифил

4 начина за ефективно почистване на черния дроб
Снимка: shutterstock

Коренът на джинджифила действа много по-бързо от овеса, така че трябва да разгледате по-отблизо тази рецепта, ако нямате индивидуална непоносимост към нея.

Как да го приготвите: настържете корена и залейте три супени лъжици джинджифил с чаша вряща вода. Ще отнеме 20 минути. След като сте прецедили инфузията, добавете чаена лъжичка мед и лимонов сок. Приемайте 10 капки през първите няколко дни, след това преминете към две капки за две седмици.

Ябълков сок

4 начина за ефективно почистване на черния дроб
Снимка: shutterstock

Ако нямате особени стомашни проблеми, можете да опитате ябълков сок за прочистване на черния дроб. Освен сок, не бива да пиете други течности през целия ден. Ако е възможно, повторете процедурата на втория ден, а на третия пийте сок в продължение на 18 часа.

Не забравяйте, че трябва сами да приготвите сока, а не да го купувате готов от супермаркета.

Пчелен мед

4 начина за ефективно почистване на черния дроб
Снимка: shutterstock

Може би една от най-здравословните натурални храни. Но дори и тук има опасност да получите негативна реакция на организма - уверете се, че не сте алергични към меда.

Как да използваме меда за прочистване на черния дроб: трябва да разредите чаена лъжичка натурален мед в чаша топла вода. Продължаваме „почистването с мед“ в продължение на един месец и половина, винаги преди основното хранене.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дробсарма

    24 4 Отговор
    Още не са свършили празниците, така че черния дроб ще го цапаме още една седмица, а пък после ще го чистим, а вие си яжте овес с джинджифил.
  • 2 Момите

    14 2 Отговор
    Той отдавна е изцапан, но си струва някоя от рецептите....!
  • 3 Хахаха

    19 2 Отговор
    Не може нещо парещо и дразнещо като джинджифил, да се отрази добре на черния ви дроб! Не мазните храни са враг, а едни други, често рекламирани, с лъскави опаковки.
  • 4 Хухуху

    17 0 Отговор
    Пукай те по едно кило ракия пък после го чистете с овес и джинджифил
  • 5 Рошко

    6 5 Отговор
    Литър търпимо топло козе мляко, супена лъжица куркума, чаена чер пипер,за деня да се изпие
  • 6 джигер

    2 2 Отговор
    Аз моя го вадя, накисвам го в прясно мляко и става крехък и сочен. После си го изяждам с биричка или винце, каквото има под ръка.

    Коментиран от #7

  • 7 Земляк

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "джигер":

    У Северозападо (предполагам от употребата на думата джигер), всички са имунизирани и ваксинирани още с майчиното си мляко. Наздраве!!!
  • 8 цумбрум

    1 1 Отговор
    Името Мария означава „госпожа“ от древноеврейски.