Last news in Fakti

5 Януари, 2021 18:03 9 999 18

Бабина диета топи килограмите с лекота

  • диета-
  • килограми-
  • отслабване-
  • храна-
  • здраве-
  • здравословно хранене

С тази диета бързо ще се отървете от излишните мазнинки, натрупани около празниците

Бабина диета топи килограмите с лекота - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Новата година вече е тук, а това за мнозина означава, че е време да се подготвим за нея и да влезем в по-добра форма след празниците. Ако сте твърдо решени, че е време за диета, ви предлагаме един режим за хранене, доказал се през годините, който ще ви помогне да изчистите натрупаните килограми по празниците, предава actualno.com.

Ако се доверите на тази "бабина" диета, позната отдавна, можете да се отървете от 4 килограма и то само за 7 дни. Ако искате още по-добър ефект, можете да я повторите отново след две седмици. Менюто е еднообразно, но пък лесно за изпълнение и включва храни, които има във всеки дом:

Закуска: Чаша чай без захар с лимон или черно кафе. Можете да хапнете един плод, за предпочитане ягоди, малини или горски плодове.

Втора закуска: малко парче сирене – около 40 грама

Обяд: Месо запечено без мазнина в тиган или на скара 120 гр., твърдо сварено яйце, сирене – 20 гр., зелена салата

Следобед: Черно кафе с мляко или чаша чай с лимон и плод по избор – без банан, круша или грозде

Вечеря: Салата овкусена с растително масло и 120 гр. варено или задушено пилешко немазно месо.

Преди лягане: Чаша чай от мента. Ментата помага да се отървете от стреса и да спите спокойно.

Диетата е строга и не се препоръчва да продължава повече от седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън-дрън та пляс

    63 1 Отговор
    Точно това е диетата на баба ми! Не вярвам, че на някои баба му е спазвала диета защото е била дебела! Хапвали са сланина с винце и са живяли до дълбока старост!

    Коментиран от #4, #15

  • 2 Искам да, стана, като

    3 2 Отговор
    Моника Белучи, но на, млади години, ох какви претенции имам аз, претенциозната...! (Като го пиша, да знаете какво си представям, нещо от което ми се гади....!)

    Коментиран от #11

  • 3 Сериозно

    52 2 Отговор
    Това диетата на баба ли е !? Баба ми (лека и пръст) ядеше всичко без да дебелее. Не кръстосваше крака като някои кифли дето не слизат от колите по цял ден, а вечер въртят "колелета" и пазят "диети". За човек които работи нормално и се движи достатъчно, тази "диета" дето сте я посочили си е направо ГЛАД. Така съм съгласен да се казва - ГЛАД. А бабите ни, не ги обиждайте - те си бяха нормални и стъпваха по земята.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Между другото

    3 3 Отговор
    Диетата е добра, дано стана,, красифа,, като съсетките, оооо, нища мерси..моногамен съм....!
  • 6 Бай Аз

    16 0 Отговор
    А хлябът къде е?

    Аз без да ям хляб - не мога!

    Само с хляб мога, но без него - не!

    Коментиран от #8

  • 7 Да бе да

    24 1 Отговор
    Диетата на бабите по селата включва и копане с мотика, а едва ли ядяли ягоди и горски плодове по това време. Рафинираната захар е била нито толкова достъпна, нито толкова евтина
  • 8 Има,

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Аз":

    Пържоли, торти и буркани вино...!
  • 9 Дидо

    19 2 Отговор
    Бабите по селата отслабват като закусват кекс с чай, на обяд-пилешко филе или сьомга с аспержи и вечерят хайвер с препечени филийки.
  • 10 Облак

    14 2 Отговор
    Преди лягане ментата може ли да е с мастика?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бонговец

    13 1 Отговор
    4 кила за седем дни? Това е все едно да махнеш регистрационната табела на танк. Ако ги сметнем за месец са горе долу 30 килограма. Ако човек отслабне толкова много за толкова кратко време, той със сигурност ще смени местожителството си и ще заживее в апартаментче от 2 квадратни метра. И от време на време ще му носят цветя
  • 13 тралала

    1 0 Отговор
    - Много е тъжно да гледаш устни, които не бива да целуваш...
    - Ама и вие сте един гинеколог!
  • 14 цербер

    1 0 Отговор
    Бабините гащи-килоти също топлят женското дупе. Така чух вчера от две споделящи си госпожи.
  • 15 Pokoloko

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън-дрън та пляс":

    да, защото нямаше изкуствени подсладители, палмови и кокосови масла и консерванти. баба ми живя почти до 90 години а нямаше никакъв целулит а ядеше с пържене на мас, сланина и пръжки
  • 16 Човек

    3 0 Отговор
    Има едно древно знание, дошло до нас чрез Платон, че човек се разда научен. Само трябва да си припомни. От къде древните са достигнали до този извод... да ли наблюдавайки как всичко в природата знае какво да прави или по друг начин ... не знаем. Многократно съм се убеждавал в това древно знание. Ако искаш да направиш нещо, просто започни да мислиш и да си задаваш въпроси. Сякаш Светът започва да те подсеща и нахвърля възможни отговори.
    От "диети", обикновено няма нужда. Те са за тези които, са се самодокарали до положение да им е нужно отслабване. Това се случва заради ниско възпитание по отношение на храненето. Лакомия или приемане на излишно повече храна, от малки и после този навик не го премахват и като големи. В древността човек се е хранил 1-2 пъти на ден или когато огладнее. С времето, хората са си създали вредния навик да се тъпчат по 3, че и по 5 пъти. При това храната сега е пълна с химия и ГМО. И с всяка изминалагодина тялото се поврежда. После се чудят защо жените на колкото повече отлагат, толкова по трудно забременяват. Та дори в стари времена се е считало, че жената трябва да роди до 25 първото дете. Иначе става все по-трудно.... какво да кажем сега жени и мъже тъпкани с чудновати ваксини, химия и ГМО. Зачеването става още по-трудно.
    Всеки трябва да си намери свой способ да се храни здравословно и да не тъпче и товари тялото си с излишна храна. Моя начин е следният: ям два пъти на ден. Сутрин и надвечер. Сутрин -- плодове, з
  • 17 Човек

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сутрин -- плодове, зеленчуци, сурови или някакви ядки. Надвечер безместна храна. Ако през деня понякога огладнея, хапвам обикновено ядки 3-5 ореха или до една шепа други ядки. Но не си мъча Душата. Ако ми се приядат мръвки си хапвам.Храната си я произвеждам сам или я купувам от производители, които считам за по-надежни, главно местни, познати, родни. Дойдат ли гости пия и ракийка. И нещо особено важно. Трябва да се храните спокойно. И да се приема храната напълно смляна -- на каша. Така се пречиства от доста неща, чрез слюнката, обогатява се и човек се засища с 2-3 пъти по-малко храна. Бързото или лакомо хранене е една от главните причини за поемане храна в излишък. Сигнала за ситост от стомаха към мозъка закъснява и отива когато търбуха сте го натъпкали излишно.
    Не мисля че диетте са решение -- това са временни неща, а ядем всеки ден. Мисля, че човек трябва да се самовъзпита да се храни здравословно. Това е моя начин. Посказан ми от Света. Интерсно ще ми е някой да сподели неговия си начин.
  • 18 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Много ми хареса тая диета ! Особено обяда......
    Като я придружа със един самун хляб и 200 млтр ракийца на ден - ще стигна заветните 100 кила.
    Имах колега балканджия, ръст около 2-та метра, със реални 120 кГ и той авторитетно заявяваше : " МЪЖ ПОД СТО КИЛА ...НЕ Е МЪЖ !
    Ха сега, де .......12