Last news in Fakti

8 Януари, 2021 19:04 8 813 20

Най-добрите начини да се предпазим от образуване на тромби след COVID-19

  • тромби-
  • тромбоза-
  • съсирек-
  • съсирване-
  • кръв-
  • коронавирус

Медиците препоръчват да се пие много вода при зараза с коварния вирус

Най-добрите начини да се предпазим от образуване на тромби след COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Боледуването от COVID-19 носи за жалост проблеми не само с дихателната система, но и в много случаи и такива с кръвоносната и сърцето. Специалисти споделят най-полезните съвети за това как да се предпазим от сгъстяване на кръвта и образуване на опасни съсиреци в кръвоносните съдове при COVID-19.

Пийте достатъчно вода: един и половина, до два литра дневно. За предпочитане топла, но и гореща. Така ще подобрите кръвообращението си, ще увеличите изтичането на жлъчка и ще намалите производството на слуз. По-удобно е да излеете половин литър или литър вода в термос (можете да добавите малко магнезий) и да приемате три, до пет глътки на всеки 25-30 минути.

Водата овлажнява лигавиците и премахва токсините. На сутринта, веднага след ставане, изпийте постепенно две чаши топла вода и след 20 минути закусете.

За закуска е препоръчително да изядете нещо по-мазно, за да се увеличи изтичането на жлъчката, да се засили съдовият тонус.

Храните, съдържащи витамин С, са полезни за съдовата стена: плодове, особено цитрусови, отвара от шипка, зеленчуци, които съдържат също и витамин К. Добре е да подправяте храната, по-специално мазните храни, с куркума, която има противовъзпалителен ефект.

Яжте по-често водорасли, богати на естествен антисептик - йод. Можете да приемате йодни добавки или да пиете обогатена с йод вода, за да предотвратите вирусни инфекции. Разрежда кръвта и чесънът благодарение на съдържащия се в него алицин. Това вещество е добро за намаляване на възпалението в кръвоносните съдове.

Сярата, на която е богат чесънът, също намалява активността на възпалителния процес. Еднократната доза чесън е не повече от две скилидки.

Разреждат кръвта и омега-3 мастните киселини, на които са богати морските риби. Медът и пчелните продукти са полезни също, ако ги понасяте добре. Прополисът действа върху кръвоносните съдове като антиоксидант, намалява възпалението.

Ако никога преди не сте го пили, трябва да разтворите една гранула и да видите реакцията. Единичната доза е около четвърт чаена лъжичка. В острия стадий на заболяването или веднага след него можете да приемате прополис пет пъти на ден и след това да намалите дозата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    18 16 Отговор
    Само медиците в момента взимат добри пари, като прикриват измамата....Ако престанат да лъжат .....няма пари.....проста математика..

    Коментиран от #13

  • 2 Част от съветите са неадекватни

    15 2 Отговор
    Нито с витамин С, нито с храни, съдържащи витамин К трябва да се прекалява. Защото витамин К води до повишаване съсирваемостта на кръвта. Като коагулант действа, а не обратното и няма как да "разрежда" кръвта. Естествено, че е необходим за организма, но не трябва да се ядат прекалено много зелени салати и други храни, които съдържат в големи количества витамин К. Едно време, за да отложи цикъла гаджето ми пиеше по няколко дражета витамин Ц, за да можем да ходим на плаж, т. ч. големите количества витамин Ц също в никакъв случай не разреждат кръвта, а имат точно обратен ефект. Нямам идея кой ги съчинява тези уж ценни съвети. Естествено, че един портокал, лимон или 2-3 мандарини на никого няма да навредят и са полезни не само за съдовите стени...

    Коментиран от #5, #17

  • 3 Дъртият

    10 5 Отговор
    Имам положителен резултат от прекарана инфекции и наличие на антитела. 55 дни от първите симптоми. Невероятно коварен вирус. Премина през цялото ми тяло. Не съм се лекувал с антибиотици. 7 дни нямах обоняние и вкус . Мога да кажа, че на такивхора като мен които са преборили ковид деветнадесет, трябва да им се издава специална златна лична карта, за да продължим да живеем нормално. Защото сме оцелели в тази война. Мога да кажа, че вируса скоро няма да изчезне. Карал съм, хепатит,шарка, 2/ 3 вида грип за по 20 дни, но като Ковид деветнадесет нито един вирус не може да се мери.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 Да живеят китайците и талибаните

    4 0 Отговор
    Боже, ужас......!
  • 5 Дълбоко виждащ

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Част от съветите са неадекватни":

    На цитрусовите мажат кората с някакви гадни химикали и трябва да се мият преди да се бели кората!!всичко е тотал менте!
  • 6 Дълбоко виждащ

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дъртият":

    Още нямам добро обоняние и вкус....вече не мога да ги преброя дните!от 22-23 ноември загубих обоняние и вкус,напълно!после се върна частично,но въобще не е,като преди!а,това НеЩо ме нападна на 15_16не ми се гледа в тетрадката!

    Коментиран от #7

  • 7 Дъртият

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко виждащ":

    Какво пиеш за болката?. Вируса мачка като валяк. Няма шега, няма измама.

    Коментиран от #15

  • 8 Японеца

    3 1 Отговор
    Лечението е ефективно в болница! Всичко останало е късмет и силен организъм! Стари хора го изкарват, но са единици! За болките няма лек! Аналгин евентуално!

    Коментиран от #11

  • 9 Абсолютно вярно

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дъртият":

    От началото на ноември досега вече два месеца още не съм се възстановил напълно. В началото имах само три дни температура и после уж съм добре, ама не съвсем. Имах най-различни симптомчета и симптоми. Гърлото все още ми е леко червено, все още миризмите ги усещам слабо, понякога главата ми тежи и т.н. Уж си здрав и отдавна излекуван, ама имунната система за месеци напред е срината.
  • 10 Японеца

    5 2 Отговор
    Яж естествени храни! Плодове и зеленчуци, домашно мляко, масло и сирене! За месец ще се възстановиш
  • 11 Дъртият преборил К19 и оцелял

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    Вируса мачка като валяк няма друг такъв свиреп вируса проверявайте ми.

    Коментиран от #12

  • 12 Японеца

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дъртият преборил К19 и оцелял":

    Радвай се извадил си късмет! Наистина вируса се разхожда из цялото тяло! Главата боли все едно е в менгеме!
  • 13 Политолог

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Що не си стоиш с овцете в овчарника?
  • 14 По Мутафчийски

    6 1 Отговор
    Сабинче, с тези "съвети" ще докараш невежите, които ти вярват или до "воден удар" или до тромбоза. На възрастен организъм, обилният прием на течности, особено рязко, влияе крайно негативно. Витамин С потенцията тромбогенезата, а витамин К участва директно в каскадата на кръвосъсирването и е "антидот" на хепароидите.

    Коментиран от #20

  • 15 Дълбоко виждащ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дъртият":

    Имаше първите три дена гадна болка гръбначен стълб горе 4,5прешленпостоянна беше,глава не ме болят,но кръвното и пулса ми бяха с над 33% нагоре!взел съм при температурата 38Парацетамол и 2аспирина протект!температурата я имах един ден и после една вечер.описал съм всичко и вече не съм точен,трябва да чета..На седмия ден загубих обоняние и вкус,а вечерта имах 37,1...,но преди това изкопах три дупки за този!Така се шашнах,че това се връща,че взех Аугментин,това бе грешка!жена ми я нападна нещото същия ден,когато загубих обоняние и вкус!тя ми тегли една и антибиотик не поиска,на парацетамол и за болките ибипрофен,аз я разтривах с ракия,а в носа свинска мас и се мажех с нея!температура тя напави38,4 но за два дена я свали,тя загуби обоняние и вкус веднага!
  • 16 Яжте по-често водорасли,

    1 0 Отговор
    Аспирин проект пия аз
  • 17 От болницата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Част от съветите са неадекватни":

    Четвъртинка "Синхром" има още по-добър ефект.

    Коментиран от #18

  • 18 От болницата, добавка

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "От болницата":

    А бе защо някой (или нещо) си играе с правописа? К-21 по компа? СИНТРОМ, СИНТРОМ,. СИНТРОМ, СИНТРОМ
  • 19 ще ви доубият

    3 1 Отговор
    Вирусът Ковид 19 е биологично оръжие.Ваксините са 2-рия и третия стадий,на заразяване,с цел,да не се пропуснат тези,които не са го изкарали.Последиците обаче след Ковид 19 са катастрофални,а за последиците от ваксините,няма да прогнозирам.Нормалните грипове се изкарват за една седмица и след преболедуване,няма никакви последици.След Ковид 19 не е така.Бързо съсирване,на кръвта,отпадналост,затруднено диашне след повече движение.Предразположеност към инфаркт и инсулт,намалена потентност и намалена ерекция(за мъжете) и всичко това продължава месеци на ред,без изгледи за подобряване.Ако Ковид 19 ви е направил половин човек,то ваксините от САЩ ще ви доубият.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.