Last news in Fakti

9 Януари, 2021 18:02 5 722 4

Това са най-големите врагове на здравата коса

  • коса-
  • здраве-
  • красота-
  • маша-
  • преса

Обновете грижите за косата си

Това са най-големите врагове на здравата коса - 1
Снимка: Shutterstock

Доста често се чудим каква трябва да бъде козметиката за коса и в съвременния свят не е трудно да я открием сред огромното разнообразие. Но има някои устройства за красота, които могат да премахнат всички усилия за грижа и желаният ефект да не бъде постигнат. Ако се отървете от поне две от тях, вие вече ще сте се погрижили достатъчно добре за косата си, пише БГНЕС.

Ако по никакъв начин не можете да намерите причината за крехкостта и изтощеността на косата си, не пропускайте да прочетете тези съвети:

Структурното увреждане на самата коса е почти винаги необратим процес, тъй като косъмът няма способността да се регенерира. Ето защо е толкова важно да познавате всички „врагове на косата“ лично, за да спрете унищожаването ѝ.

Механичните повреди са основният враг на косата и основната причина за подстригване, следователно, на първо място, трябва да се отървете от тях.

Често неопитните млади дами „късат“ косата си с масаж със стари метални разресващи четки и дори не забелязват как начупената коса лети в различни посоки. Множество остри зъби с всеки замах нараняват кутикулата на косъма, което неминуемо води до отслабване и накъсване на косата.

Същото се отнася и за разресването с тънък гребен - металът или пластмасата нямат голямо значение, механичното действие е важно.

Метални и керамични маши

Вторият враг, който трябва да заеме гордо място в кофата за боклук, е електрическите щипки и маши на метална основа. Тези отдавна остарели инструменти нанасят необратими щети не само на повърхността на косата, но и разрушават вътрешните ѝ връзки.

Работата е там, че керамичното и металното покритие на машите не е в състояние да поддържа една и съща температура. Неконтролираната температура понякога достига такива стойности, че косата получава изгаряне.

Съвременният пазар е просто пълен с оформящи устройства с висококачествени титанови покрития, които са за предпочитане.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Също ген и от Бога

    2 2 Отговор
    Дадено, най гадното от всичко 3 косъма и тече мазнина от тях, перука също ужас, черна коса, само. у маалата...... красива коса е дар за истинската млада жена...!

    Коментиран от #2

  • 2 Да ни пази Бог

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Също ген и от Бога":

    От перуките и екстейнлъните....!
  • 3 шушу мушу

    0 1 Отговор
    Дърпането за косата брои ли се за механична повреда? Говоря като си я яхнал.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.