Last news in Fakti

20 Януари, 2021 14:30 2 453 6

Зимен детокс само в седем стъпки

  • детоксикация-
  • зимен детокс-
  • естествени процеси-
  • пречистване-
  • пречистване на организма-
  • пречистване на тялото-
  • токсини-
  • здраве

Допълнително стимулиране на естествените процеси в организма с няколко малки тактики

Зимен детокс само в седем стъпки - 1
Снимка: shutterstock

Детоксикациятa е актуален метод за пречистване, към който все повече хора се обръщат. Чрез този процес вие премахвате токсините от тялото си и го подсилвате с хранителни вещества, за да поддържате оптимално здраве. Тялото елиминира токсините по много начини - чрез бъбреците, кожата, белите дробове, червата и лимфната система. Но когато тези системи не работят правилно поради някакво заболяване или състояние на околната среда, тялото ви не е в състояние да се отърве напълно от токсините и те се трупат.

Процесът на детоксикация включва основно пречистване на организма и поради тази причина е важно да се следва определен режим, който не включва само храненето.

Токсините са всички онези вредни вещества, които могат да имат отрицателен ефект върху тялото. Тези вредни вещества могат да бъдат химикали, пестициди, метали, изкуствени съставки в храните и замърсители. Тези токсини присъстват навсякъде около нас - в храната, която ядем, водата, която пием, и въздуха, който дишаме.

Няколко малки промени наистина могат да помогнат на тялото ви да се чувства по-добре и да върши основната си работа всеки ден в дългосрочен план. Вашето тяло непрекъснато се отървава от токсините и целта ви трябва да бъде допълнителното стимулиране на естествените процеси в организма с помощта на няколко лесни тактики.

Правилна хидратация

Пиенето на вода през деня позволява на тялото ви да използва този природен еликсир в своя полза, така че пийте вода между храненията. Клиниката Майо препоръчва доза от 9 чаши вода на ден за жени и 11 чаши вода за мъже, но много други неща също влияят на хидратацията. Ако спортувате, пиете много кофеин или планирате да прекарате деня на слънце, не забравяйте да увеличите приема на вода. Ползите от водата за тялото ви са безкрайни: детоксикация, загуба на тегло, намалено чувство на слабост, предотвратяване на главоболие и по-добро храносмилане.

Пийте вода с лимон

Лимонената вода е чудесен заместител на соковете. Въпреки че лимоните имат киселинен характер, те се превръщат в алкалоиди в тялото ви. Пийте топла или хладка вода с лимон сутрин на гладно, за да хидратирате тялото си и да прочистите черния си дроб.

Добавете кокосово масло

Започнете или завършете деня с чаена лъжичка кокосово масло. Известно е, че ускорява метаболизма, а освен това е чудесно, ако го добавите към кафе, чай или смути.

Отървете се от сладките неща

Захарта не е полезна за тялото. Като ядете повече захар, вие карате панкреаса си да произвежда повече инсулин и по този начин натоварвате не само него, но и останалите системи в тялото си. Сведете консумацията на захар до минимум или я спрете напълно за известно време.

Гладувайте за 12 часа

Би било идеално да гладувате 12 часа между вечерята и закуската. Първите 6-8 часа след вечеря, тялото ви е фокусирано върху храносмилането, а последните 4 часа са посветени на прочистване на тялото и това е най-ефективният период за изгаряне на мазнини.

Спете в напълно тъмна стая

Инвестирайте в тъмни завеси и не позволявайте на сутрешната светлина да ви събужда (включително улични лампи, мобилни телефони или телевизори). Ползите от съня са: регулиране на хормоните, намаляване на апетита, облекчаване на нивата на стрес, намаляване на депресията, повишаване на креативността, подобряване на паметта и положителна перспектива за живота.

Масажирайте кожата си

Отделете няколко минути за масаж на кожата си сутрин или вечер, за предпочитане преди душ, да се отървете от мъртвите клетки и да я оставите да диша свободно. Масажът стимулира притока на кръв към тялото и увеличава лимфния дренаж, което потенциално може да намали целулита.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Детокс на мазна акне, черна, стара

    1 1 Отговор
    Не става, вчера видях, 70 г с фондьотен 100 кг,.... Айде да спорим....!
  • 4 Сутрин... рано

    0 0 Отговор
    От зарана седем бързи водки с лимон 🤣🤣🤣 за успешна детоксикация

    Коментиран от #5

  • 5 антрашпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сутрин... рано":

    То и аз кат тебе.По шест седем парчета,после медитирам(незнам къде се намирам-от страни може и да изглежда ,че медитирам,ама аз си знам кво ми е).Ама все пак си мисля,че се пречиствам и ДЕтоксикирам и там още незнам си какви глупости те така.
  • 6 Медитираш на кво, на фойерверки ли...?!

    1 0 Отговор
    Ефектно е....!