Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 19:30 2 090 4

Защо да държим лака за нокти в хладилника?

  • лак за ноикти-
  • съхранение-
  • лак-
  • хладилник-
  • съвети

Ниската тмпература ще го запази качествен за по-дълго

Защо да държим лака за нокти в хладилника? - 1
Снимка: shutterstock

Има жени, които обожават да си правят маникюра вкъщи и за целта често купуват нови лакове. Но с обявяването на пандемията много от тях се оплакват, че не ги използват толкова често, колкото преди, защото нямат социален живот. Вследствие на това някои изсъхват, а на други им изтича срокът на годност. Как трябва да съхраняваме лаковете за нокти, за да запазим качеството им за по-дълго? Според някои експерти, ако имаме свободно място в хладилника, по-добре е да ги държим там, за да не се развалят бързо. Това потвърждава и бюти експертът Джейкъби Солдан пред Self, разкривайки как съхранява своите лакове.

„Ако държите лака си в хладилника, то той ще запази истинския си цвят за по-дълъг период от време“, обяснява Рам Харихаран. Той посочва, че температурата в хладилника забавя нормалното обезцветяване и изпаряването на разтворителя в него, с което той изсъхва по-лесно.

Как да съхранявате лаковете в хладилника?

Сигурно си мислите, че лаковете нямат място при хранителните продукти, но грешите. Плътно затворени, те не крият никакъв риск за нея, нито миришат. Ако сте прибрали 4-5 лака в хладилника, които използвате, няма значение каква температура е вътре. Важното е да ги извадите поне 30-40 минути преди лакиране. За да имате по-добър маникюр, лакът трябва да постои на стайна температура и да се разклати хубаво, пише Tialoto.bg

Съхранението на лака в хладилника е полезно в зависимост от това колко често го използвате. Стоейки там в продължение на седмици, ваден 1-2 пъти, той няма да изсъхне толкова бързо колкото ако е навън, обясняват специалисти пред The ​​Chicago Tribune. Ако заради социалната изолация нямате дълги нокти и не се лакирате толкова често, подберете тези, които са почти пълни и ги поставете в хладилника. Ако се притеснявате да не бъдат бутнати, ги поставете в плик и го завържете. Хубаво е да погледнете сроковете на годност и да изхвърлите всички, на които е изтекъл, за да предотвратите увреждане на плочките и да имате по-красив маникюр.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани Гарсия или бабката

    1 0 Отговор
    Го каза.. не го вярвам това, поне....!
  • 2 Само козметиката и

    1 0 Отговор
    Да видиш, ако искаш погледни и досието и....!
  • 3 Nine inch nails

    2 1 Отговор
    Органичният разтворител в лака за нокти е летлив при стайна температура и въпреки че шишенцето е затворено се изпарява и изсъхва. При температури под 5°С разтворителят се втечнява и лакът издържа по-дълго време.
  • 4 Инч ми звучи като друго

    1 0 Отговор
    Пък на, стари години да се ограмотиш, не е лошо....!