24 Февруари, 2021 19:34 4 659 5

На мода ли са бретоните?

  • прическа-
  • бретон-
  • коса-
  • стил-
  • мода-
  • модерна прическа-
  • 2021 г

Коафьорите съветват да не избирате дадена прическа само защото е модерна в момента

На мода ли са бретоните? - 1
Снимка: shutterstock

Косата е рамката на нашето лице и от нея зависи цялостното ни излъчване. Правилно подбраната прическа може да скрие много от недостатъците ви и дори да ви подмлади с няколко години. От друга страна, неподходящата фризура може да съсипе визията ви.

Всяко момиче поне веднъж в живота си се е оказвало с бретон - ключов елемент в много прически. Но на мода ли са бретоните сега и каква форма да изберем?

Имаше периоди, в които бретоните се смятаха за старомодни. Но днес те отново са хит и това може да го забележите по прическите на редица известни дами. Ето кои са най-актуалните бретони през 2021 година.

Дълъг бретон

Той е нежно решение за дамите с дължина на косата под раменете. Стои добре и на прическа на пластове. По този начин се получава много хармонично преливане на кичурите, като това придава допълнителна женственост на лицето. Такъв бретон стои много изискано, но същевременно игриво, при връзване на косата на небрежен кок или така наречената конска опашка. Освен това е много подходящ за дами със заоблени лица.

Асиметричен бретон

Асиметричният бретон на една страна е подходящ за момичета с права коса. При чуплива и по-непокорна коса такава фризура изисква сериозна поддръжка и изправяне с преса. Сериозен риск е да заложите на такъв бретон, ако сте с ноконтролируема грива.

Бебешки бретон

При този тип прическа косата над очите е много късо подстригана. Такъв вид бретон стои добре на дами с изразени скули. Той е характерен за момичетата, които са уверени в женствеността си и не се притесняват всички погледи да бъдат вперени в тях. Определено е екстравагантно решение и не е за всеки човек. Но пък стои добре на коси във всякакви дължини.

Дълбок бретон

Това е добро решение, ако носите очите или имате по-голямо чело. Но имайте предвид, че по този начин фокусът ще пада върху очите ви. Ако го съчетаете с красив грим, ще получите страхотен ефект.

Бретон от двете страни

Може би най-модерният в момента е точно бретонът от двете страни на лицето. Най-известните и красиви дами в света в момента са предпочели да заложат именно на него. Ако и вие смятате да изберете такова подстригване, ви съветваме да заложите на по-дълъг бретон в началото, за да възприемете промяната по-лесно.

Равен бретон

Равният и плътен бретон е за дами, които харесват винтидж стила. Той придава романтична ретро нотка на образа и може да стои изключително добре, ако се съчетае с цялостен аутфит в същата стилистика.

Бретоните са за всички жени, които са готови на радикални промени в излъчването си. Когато планирате своята прическа, задължително се консултирайте с опитен коафьор, който да ви посъветва какъв бретон да изберете.

Не избирайте дадена прическа само защото е модерна в момента, а се съобразете и със своите собствени дадености. Правилно подбраният бретон ще изглежда добре на жена във всяка възраст и с различна дължина на косата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Във филма

    2 3 Отговор
    ЛЕОН.НАТАЛИ ПОРТМАН ИМА ЖЕСТОК БРЕТОН!1994година!!ЕХ АКО БЕШЕ САМО БРЕТОНА😀😀😀
  • 2 123

    2 6 Отговор
    Бретони носят в Карлуково. Това е прическата на иди0та.
  • 3 ЦСКА умре

    2 1 Отговор
    Автора на статията явно не знае, че и момчета са били с бретон, но с разликата, че на момчетата са с по-къса коса. Човек се ражда, научава се на много неща (някои са полезни, други могат да му навредят отвсякъде), създава семейство (стига да има смелост за това), остарява и накрая умира. Изборът на човека си е изцяло негов.
  • 4 Бретон и едиот

    1 2 Отговор
    На, всеки не му отива, особено ако е с перука и малко чело...!
  • 5 Не ме интересува, некоя известна

    3 1 Отговор
    С Бретон, на мен също ми отива ......!