Last news in Fakti

8 Март, 2021 21:54 12 494 8

3 народни рецепти за прочистване на кръвта

  • кръв-
  • пречистване-
  • детокс-
  • кръвоносни съдове-
  • рецепта-
  • холестерол

Копривата е една от основните съставки на тези рецепти

3 народни рецепти за прочистване на кръвта - 1
Снимка: Shutterstock

Кръвта е основата за функционирането на всички системи и органи на нашето тяло. Лошото ѝ състояние може да причини много заболявания. Известно е, че кръвта се състои от клетъчната маса и вода. При заболявания в кръвта циркулират отровни патогенни антитела и клетки, които се „забиват“ в тялото след минали заболявания. Възможно ли е да ги изчистите от кръвта?

Ето три доказани техники:

1. Рецепта номер 1

Напълваме стъклен буркан с млади листа от коприва, старателно измити и изсушени с кърпа. Напълнете с една трета водка и поставете за една седмица и приберете на хладно, тъмно място. Филтрирайте и консумирайте 35 капки, разтворени във вода три пъти на ден. Продължителност на курса 10 дни, съветва zdrave.to.

2. Рецепта номер 2

Това е доста древна рецепта. Изровете корени на глухарче през есента (на растящата луна). Изплакнете, смелете и подсушете. Цветът на правилно изсушените корени е тъмно кафяв. Хората с тази кръвна група са с железен имунитет За да приготвите тинктурата, вземете две супени лъжици ситно нарязан корен и залейте с чаша вряла вода. Варете около 10 минути, охладете за половин час и филтрирайте. Консумираме една трета от чашата три пъти на ден преди хранене в топла форма. Всеки ден трябва да готвите пресен бульон. Продължителността на курса не трябва да надвишава седем дни.

3. Рецепта номер 3

Смесваме една част от коприва, една част от глухарче, три части млади пресни пъпки от черен бъз и три части иглика. Изсипете чаена лъжичка от сместа в чаша вряла вода и оставете в продължение на 4 минути. Тази напитка се консумира в чаша сутрин и вечер преди ядене. За вкус можете да добавите малко мед.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    28 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Рецепта номер 2
    Това е доста древна рецепта. Изровете корени на глухарче през есента (на растящата луна).

    И с'я, к'во – до есента ли да чакам?
    Що не публикувАхте статията през септември миналата година?
  • 2 Чук и Гек

    18 1 Отговор
    Ето сега, когато през май - юни напъпи магарешкия бодил, пасете без да се притеснявате! Малко боде, но скубете цветеца и става като дъвка в устата, а когато узрее, при дърпане излизат в долната част на цвета семенца, богати на силимарин. Всеки ден рекламират една добавка и казват, че най ценното за черния дроб е точно силимарина. А при този трън е в естествен вид. Само да ви се пасе!

    Коментиран от #5

  • 3 За коя

    21 0 Отговор
    кръвна група се отнася рецепта № 2?

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Изровете корени на глухарче през есента (на растящата луна)...............................събино ти в час ли си?
  • 5 Магаре

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Чук и Гек":

    Прав си.Аз го паса този бодил и съм на топоришка.
  • 6 Алфа Чакал

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "За коя":

    Това се пита в загатката
  • 7 селтак

    7 0 Отговор
    От сичките рецепти само таа със водката ми се струва лековита!
  • 8 кръвна група

    5 0 Отговор
    Лошият холестерол става от мазен черен дроб и пържени храни. Променете си менюто.