Last news in Fakti

21 Март, 2021 22:29 7 622 13

Обратната диета: Ядете всичко, а теглото изчезва

  • диета-
  • обратна диета-
  • сваляне на килограми-
  • хранене-
  • хранителен режим

Трикът е да започнете да правите калориен дефицит

Обратната диета: Ядете всичко, а теглото изчезва - 1
Снимка: shutterstock

Трикът е да започнете да правите калориен дефицит. Така че намалете храненията си с 200 калории през първата седмица, след това с още 200 през следващите няколко седмици и така докато достигнете 1400 калории през деня. Също така постепенно въвеждайте физическа активност.

Това е единственият начин да отслабнете, без да се чувствате като на диета.

Ами когато достигнете желаното тегло?

След отслабването всеки се страхува от йо-йо ефекта. За да остане теглото непроменено, прилагайте същото правило, но сега вместо да ги намаляте, постепенно увеличавайте калориите. Ще можете да хапнете 3 пъти и десерт, а килограмите няма да се върнат.

Идеята е бавно да върнете калориите в живота си. Започнете да ядете плюс 100-200 калории, ако вече сте изяли 1400 калории. Яжте 1600 през първата седмица, след това 1700 през следващата и постепенно увеличавайте броя на калориите, докато достигнете 2000 калории на ден.

„Всяка седмица ядете все повече и повече. Все още ще имате калориен дефицит, но постепенно тялото ви ще свикне с по-нормалната диета. В комбинация с редовната физическа активност това ще ви подготви за правилна диета и ще ви позволи да поддържате резултати.“

Ето предложение за меню, по което да се водите:

Закуска: кафе, яйчен белтък и зеленчуци, авокадо

Обяд: салата с пилешко, тиква, тиквени семки и моркови

Вечеря: телешка кайма с мексикански подправки, тиквички, гъби и растително сирене, поднесени в царевична тортила

Десерт: Палачинка от банан, канела и горски плодове


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ам че да

    11 1 Отговор
    Или имате глисти...
  • 2 Вярно е!

    10 4 Отговор
    Бацо и Войводата ядат от всичко и анорексията ги гони по петите..
  • 3 Всъщност

    37 1 Отговор
    Не са много хората с наднормено тегло, които ще могат да си позволят примерното меню. У нас се затлъстява, защото хората имат пари единствено за евтини боклуци, за да не умрат от глад.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 гост

    12 0 Отговор
    Е открихте топлата вода,това ще ви го кажат във всеки фитнес.
  • 5 ддд

    6 0 Отговор
    е бира?
  • 6 Умен си

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Всъщност":

    Бацо и Войводата са дебели,щото нямат пари за свястна храна,чак сега стоплих..
  • 7 Гладен и Жаден

    6 2 Отговор
    Поредните глупости. Първо, за повечето хора е невъзможно да следват "примерното меню" постоянно защото имат апетит за много повече калории. Основния проблем при диетите е контрола на апетита, а той се развихря ако ядете "десерти". Захарта е вид наркотик за мозъка, и единствения начин да намалите апетита (без фармацевтика като Липовон) е да се откажете от храни с добавена захар и дори от много захарни плодове и мед. Не го ли направите, апетитът ще се вихри и няма да устоите на никаква диета дълго време.
  • 8 От мързел

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Всъщност":

    В БГ се затлъстява и има висока смъртност от диабет, артериосклероза, и рак защото се тъпчете като невидели със захарни изделия. Качествената храна има на достъпна цена (месо, зеленчуци, зърнени, боб, леща) но трябва да си я сготвиш и повечето ви мързи. Друго си е да удариш 5-6 вафли и 3-4 сладоледа.
  • 9 Да бе

    7 0 Отговор
    Да не ядеме свинско , да не пиеме рикия , да не пушиме цигари , да сме щастливи, да де, ма сме се родили на Балканите , трудна работа баце , манталитет ...
  • 10 Шефчетоу, бившетоу....

    1 0 Отговор
    Защо мексикански подправки...!?
  • 11 монотонно

    0 0 Отговор
    По-голема глупост нема: на закуска зеленчуци с авокадо. На обяд и вечеря тиква и тиквичка. Освен това за вечеря умрала телешка кайма и фалшиво растително сирене. Това сирене колкото е фалшиво, толкова е отровно.
  • 12 инж технолог

    2 0 Отговор
    " Закуска: кафе, яйчен белтък и зеленчуци, авокадо." Кафе и яйчен белтък,как ще ги съчетаете? А жълтъкът къде да го денем? В авокадото ли? На закуска не трябва да ядете плодове,защото ще си изстържете стомаха и червата. " тиквени семки и моркови" Вие,добре ли сте,бе хора?!
  • 13 тарикату

    2 0 Отговор
    таз шия не е от туршия е казал народа.
    просто яжте по-малко