Last news in Fakti

23 Март, 2021 19:28 2 522 5

4 мита за целулита, в които още вярваме

  • мит-
  • целулит-
  • кожа-
  • портокалова кожа-
  • тегло

Целулитът засяга близо 90% от всички жени по Земята

4 мита за целулита, в които още вярваме - 1
Снимка: Shutterstock

Ако имате проблеми с целулит, не сте единствената. Това е много често срещано състояние на кожата, което засяга почти всички жени. Целулитът не дискриминира. Той засяга жени от всякакви форми, размери, възрасти и раси и честно казано приблизително 90% от жените имат целулит.

Ето обаче кои са митовете, които все още съществуват в обществото:

Мит 1: Само хората с наднормено тегло имат целулит

Няколко фактора могат да причинят целулит, но теглото само по себе си не е един от тях. Хормоните, генетиката, структурата на кожата, полът и начинът на живот могат да играят роля в образуването му. Естрогенът играе голяма роля за начина, по който портокаловата кожа изглежда. С напредване на възрастта, телата ни произвеждат по-малко естроген, което може да доведе до по-лоша циркулация и намаляване на производството на колаген, тоест трапчинките стават по-видими.

Мит 2: Кардиото лекува целулит

Да, кардио тренировките като бягане и скачане могат да помогнат да стопите мастните клетки, но няма да ви отърват от портокаловата кожа. За да помогнете за изглаждането на кожата чрез упражнения, трябва да комбинирате аеробна активност със силови тренировки. Това ще стегне и тонизира мускулите ви за по-стегнат външен вид, като целулитът ще изглежда по-малко забележим.

Мит 3: Отслабването премахва целулита

На теория по-малкото мастни клетки биха означавали по-малко целулит, но отпускането на кожата, което се случва със загубата на тегло, всъщност може да влоши външния вид на кожата.

Мит 4: Липосукцията е най-доброто решение

Тази процедура всъщност може да направи разпределението на мазнините в тялото ви по-неравномерно, което води до повече трапчинки и вълни.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цел живот целулит

    1 1 Отговор
    Сега, за, кога,, липосукция.......!
  • 2 марони

    3 1 Отговор
    Целолита,прави вълшЕБНАта черта на жената още по-отчетлива!Не е лош и на пипане,така че нямам нищо против целолита!
  • 3 Фин

    2 2 Отговор
    Целулита е душевно заболяване, като раковите...всички болести са следствие на психопатии и обсебвания от демони,също и влияние на допелгенгер.
  • 4 Алабалапортокала

    3 0 Отговор
    В народната медицина има добре изпитано и много ефикасно лечение на целулит, въпреки че не е много популярно напоследък. Нарича се "коприванаголо".
  • 5 цербер

    0 0 Отговор
    Целулитът е женска мъка. Мъжете нямат целулит.