Last news in Fakti

8 Април, 2021 16:58 3 605 5

6 големи грешки при опитите да махнем мазнините около корема

  • отслабване-
  • мазнини-
  • калории-
  • корем

Тези ключови грешки забавят отслабването

6 големи грешки при опитите да махнем мазнините около корема - 1
Снимка: Shutterstock

Стресът, генетиката, липсата на движение и храните, които приемаме, са основните виновници за натрупването на мазнини в областта на корема. Ако от доста време се борите с тяхното стопяване или пък сега сте решили, че е време да влезете във форма и да се чувствате и изглеждате по-добре, сте дошли на правилното място.

Тук ще обърнем специално внимание на мнението и съветите на експерти в областта на здравето, които дават своите препоръки за това кои са най-често срещаните грешки, които водят до по-голямо коремче и как да ги избегнем.

Вижте този специален списък с препоръки, диетични съвети и упражнения и вижте какви промени може да направите, за да се грижите по-добре за тялото си и веднъж завинаги да се отървете от досадните и упорити мазнини по коремчето:

Не следиш калориите, които приемаш - приемането на повече калории от необходимото на дневна база, може да доведе до голямо натрупване на мазнини, особено в областта на корема. Ето защо най-важното е да съобразите диетата си с личния ви енергиен прием, който ви е необходим за деня. Калорийните нужди се обуславят от различни фактори, но най-важните са пол, възраст, височина, килограми и нива на активност. Всеки човек е различен и по тази причина за точното определяне на вашата ежедневна калорийна нужда, ви трябва мнението на диетолог, който има достъп до вашето здравно досие и е запознат с начина ви на живот.

Правиш грешното кардио - ако обичаш кардио тренировките, по-добре пропусни бягането на пътеката или въртенето на колелото, а се насочи към по-интензивните "интервални" тренировки (HIIT). Те са най-ефективният тип кардио упражнения, за които е доказано, че топят коремните мазнини. Те не само работят, но и спестяват време във фитнеса, защото при тях тялото се натоварва много, но за кратко време.

Пиеш калориите си - ако обичаш да пиеш вино, бира, фрешове, смутита, кафе или газирани напитки, то е ясно, че тези напитки допълнително повишават калорийния прием. Алкохолът и газираното са най-вредните, тъй като нямат никакви хранителни или полезни свойства, а съдържат само захар и празни калории. Приемът на алкохол води до забавяне на метаболизма и дехидратиране на организма.

Ядеш много захар и рафинирани мазнини - всички знаем, че бързите закуски са вредни и те изобщо не помагат в борбата с килограмите. Захарните изделия и продуктите, богати на въглехидрати като сладоледа, чипсовете и белия хляб, вдигат нивото на инсулина в организма, което води до напълняване. Тези храни са виококалорични, но не снабдяват организма с енергия, а само издуват стомаха ни.

Не ядеш достатъчно протеини - ако хапваш предимно въглехидрати, ще огладняваш по-бързо и по-често. Ето защо е добре да обмисляш добре менюто си и да включваш в него повече протеини, които засищат глада и спомагат да укрепването на мускулите. Хубаво е да хапвате повече месо, зърнени храни, ядки и зеленчуци, пише Флагман.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Приемете ги,

    5 3 Отговор
    като незаобиколим фактор на телесната ви конструкция и престанете да се самоизмъчвате.
  • 3 За калории,

    3 1 Отговор
    Няма какво да кажа...... харесвана жина съм...... защото не съм от занаята и мъжете винаги са, се, страхували заради това, а не от калориите ми....!
  • 4 Тоалетна хартия

    1 0 Отговор
    Аз грешки не правя,защото не се мъча да гладувам..диетата герб и дпс са достатъчни!!!
  • 5 джедай

    0 0 Отговор
    Жена,която няма мазнини по коремчето,бюста и дупенцето за какво ти е? Двама с мускули вкъщи сме много.