10 Април, 2021 18:58 7 714 14

Кои хора не трябва да ядат месо

  • месо-
  • вегетарианец-
  • опасно-
  • храна-
  • здравословно хранене

В много видове колбаси се съдържат опасни нива на натрий

Кои хора не трябва да ядат месо - 1
Снимка: Shutterstock

Експерти от медицинската общност „Action on Salt” препоръчват на хората с високо кръвно да спрат да ядат всякакви пушени меса, пише в. „Express”.

Тази промяна в хранителния режим е често срещана рецепта за лечение на хипертония, тъй като някои храни имат голям ефект върху нивата на кръвното налягане, казват експертите. Според тях високото съдържание на сол в много месни продукти, особено на натрий, увеличават риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, пише actualno.com.

Статията на в. „Express” подчертава, че дори месните деликатеси, маркирани със знак "ниска концентрация на сол", по правило съдържат голямо количество натрий, което е опасно за пациентите с хипертония. Според медиците от „Action on Salt", високият прием на сол нарушава натриевия баланс в организма, което води до натрупване на течности и в резултат на това - до високо кръвно налягане. За разлика от това, намаляването на натрия в организма води до 16% намаляване на смъртните случаи от инсулт и 12% намаляване на смъртните случаи от коронарна болест на сърцето.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брендица

    9 2 Отговор
    Абе аз да се натрийя с пушено месце, кюфтета и кебапчета, пък Събинчето да яде каквото иска..

    Коментиран от #3

  • 3 Камикадзе 🛩

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Брендица":

    Един познат яде месо, пи, пуши и доживя до 89 години. Други ядат само треволяк и накрая ги блъска кола и умират на 30...... Чистото месо без химикали е полезно.

    Коментиран от #4

  • 4 Брендица

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Камикадзе 🛩":

    Израсла съм в село. Хранила съм се с домашни плодове, зеленчуци, месо, мляко, че даже и мед.. Сега къде да намеря чисто месо? Направо с тия отрови от години ни убиват бавно.

    Коментиран от #6

  • 5 Бацо кръвно 200

    9 4 Отговор
    Аз съджуци не ям, а заради тов Слави вдигнах кръвно 200 и пилота, ще ме доврши! Пунта Мара и вегани!
  • 6 Камикадзе 🛩

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Брендица":

    Точно. Продават залежали меса от запада „прани” в химикали. А пък 2018 с тези фалшиви „чуми по свинете” съвсем довършиха чистото животновъдство. За намирането може да се купува от някой, който все още гледа (ако има такива). Аз тъй си купувам мляко, яйца и кашкавали. Виж, за месото вече е по-трудно.
  • 7 Странните желания на старата Лиз

    3 1 Отговор
    Които имат проблеблеми с черния дроб и оттам урината им мирише лошо, въпреки интимните душове, на, стари години се измодерихме....!
  • 8 Нямам пари

    6 0 Отговор
    Само препоръки не яжте това онова ... А какво да се яде ... Аз съм на принципа ям каквото ми е на душа и нямам проблеми с килограмите ям всичко от тестени изделия месо плодове но най си обичам хляба най малко по половин хляб от фурна не оня нарязания.Всичко е психика метаболизма и да не се прекалява.
  • 9 диетолог

    11 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Кои хора не трябва да ядат месо"
    Отговор- СБЪРКАНИТЕ.
    Това, че колбасите са безмесо и съдържат опасни хим. съединения НЯМА връзка с месото!
    То и млякото в магазина е без мляко, и пилетата от Полша са със салмонела.... За ГМО кртофите, боба, лещата, какото, маргарина от отпадни, петролни продукти, аспирна предизвикващ кръвоизливи няма да говорим.
    За ваксините, дето правят тромбози и "капилярни течения", но въпреки това са полезни, ми там нямам думи просто!
  • 10 Пловдив

    5 2 Отговор
    Тези, които мрат от салами и кренвирши, ги пишат, че са жертви, на КОВИ-да!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Това е вярно!!всичко което е

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пловдив":

    От магазина е отрова!!плодове и зеленчуци-пестициди..амониев нитрат..хормони..месо-- антибиотици хормони солт нитрити..бисквити хляб консерванти..99% е боклук..
  • 12 ИСТОРИК

    7 2 Отговор
    Като искате нормална храна се върнете по селата и работете, вместо да ревете, че всичко е менте. Тъкмо малко ще се раздвижите, а не само да седите по цял ден и да пишете щуротии!

    Коментиран от #13

  • 13 Първо

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТОРИК":

    Покажи ти, дай пример...!
  • 14 СЛЪНЦЕЯДА

    0 2 Отговор
    ЗА СВЕДЕНИЕ НА ТЕЗИ КОИТО
    СА
    ЗАВИСИМИ ОТ ЛУНГОРИЯТА ТОВА КОЕТО ЛУНГОРОСВАТЕ НЯМА НИКАКВА ЕНЕРГИЯ А СЪКРАЩАВА ЖИВОТА НА ОРГАНИТЕ НА ТЯЛОТО ОРГОННАТА ЕНЕРГИЯ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ КОСМУСА В ЛУНГОРИЯТА НЯМА ЕНЕРГИЯ А САМО ОТРОВИ!!! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!