Last news in Fakti

11 Април, 2021 20:11 6 240 7

Най-голямата грешка при хранене

  • храна-
  • здравословно хранене-
  • грешка-
  • хранене-
  • телевизор

Тази груба грешка ни кара да дебелеем

Най-голямата грешка при хранене - 1
Снимка: Shutterstock

Ирина Бережная, кандидат за доктор на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни в интервю за радио Sputnik как да се храним, така че това, което консумираме да не се превърне в излишни килограми, пише actualno.com.

Според лекарят появата на нежеланото наднормено тегло се влияе не само от качеството и количеството консумирана храна. Важно е при какви условия се приема храната. Хората, които се разсейват от външни дразнители по време на хранене, напълняват много бързо, отбеляза Бережная. Тя обясни защо е необходимо да се храним спокойно и да не гледаме в същото време телевизия.

"Не бива да гледате телевизия или да слушате музика. Това е единственият начин да се насладите на качеството на храната и на вкуса ѝ. В същото време не забравяйте, че трябва да се храните бавно – тогава ще погълнете само нужното на организма ви количество и няма да преядете”, подчерта диетологът.

Бережная съветва да не се яде „на крак” или в движение, тъй като в тези моменти хората не дъвчат добре и поглъщат големи хапки, което затормозява стомашно-чревния тракт. Освен това „хапването в движение” много често води до преяждане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болести всякакви и сериозни.....

    26 2 Отговор
    У нас храна и напитки са ГМО боклуци, подправени с отрови. Второ, хората масово и гладуват поради липса на работа, ежедневна инфлация и редица още финансови причини. Трето, малцина са със зъби, за да предъвкват и оскъдната си храна поради недостъпните медицински услуги. Четвърто, тежките заболявания на стомашно-чревният тракт също са много, както и ендокринологичните заболявания. Пето, обездвижването заради пандемията, маските ще предизвикат лавинообразно костно-двигателни проблеми, както и дихателни.
  • 2 Камикадзе 🛩

    10 1 Отговор
    👍Точно. Ще допълня: не само у нас така.
  • 3 Радо

    16 2 Отговор
    Ас затва кат сядам да ям и си пускам да гледам порно - и забравям да ям изобщо.
  • 4 Силвена Роу,

    4 3 Отговор
    Каза много верни неща,, Майка ми ми разшири стомаха....,,..!
  • 5 Кой68

    3 0 Отговор
    Като си на работа 12-14 часа и всеки те гледа и снима,като се храниш примерно дкато си на работа ....
  • 6 О познай родината

    2 2 Отговор
    Заедно с, неграмотните баби Яги, маршрута е един и същ с малки изключения, в зависимост според,, заслугите,,.....!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.