Last news in Fakti

15 Април, 2021 16:47 3 628 4

Диетолози разкриха причините за постоянното чувство за глад

  • глад-
  • чувство на глад-
  • диетолози-
  • кръвна захар

Скоковете в нивата на кръвната захар се наблюдават по-често при мъжете отколкото при жените

Диетолози разкриха причините за постоянното чувство за глад - 1
Снимка: shutterstock

Британски диетолози разкриха причината за постоянното чувство на глад, което изпитват някои хора, съобщава сп. Nature metabolism.

Тя се крие в скока на нивото на кръвната захар в организма. Специалистите обърнали внимание на факта, че при хората с подобни колебания паузите между храненията са много по-редки, в сравнение с останалите.

Средностатистически те консумират с 312 килокалории повече, в сравнение с хората, които нямат колебания в нивото на кръвната захар.

При опасност от рязко спадане на тези нива, човек изпитва глад без очевидни причини. За една година подобен пациент може да качи до 9 килограма.

Учените подчертават, че скоковете в нивата на кръвната захар се наблюдават по-често при мъжете отколкото при жените.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ломбов

    6 2 Отговор
    ТОВА НЕЩО СЪЩО ТАкА Е ПОЗНАТО КАТО ХИПОГЛИКЕМИЯ - Рязък спад на кръвната захар при хора които не са свикнали на нормална физическа дейност - Те колко и да ядат организма оползотворява една малка част от храната, тъй като те главно са в покой и не му трябва кръвна захар, дължи се И на мантелитет И на навици. Лекува се с редовнаи добре пресметната физическа дейност + точната храна - СТАРАТА ПИРАМИДА ОТ 1 ВРЕМЕ - Въглехидрати, после Плодове и Зеленчуци а Месото и млечни най-малко
  • 4 Свинщина

    1 2 Отговор
    Се казва, чувството на, глад....!